SVJETSKA PREMIJERA FILMA “PORED MENE” U ARENI

Film “Pored mene” redatelja Stevana Filipovića, jučer je imao svjetsku premijeru na 62. Pulskom filmskom festivalu, u Areni. To je  prvi put da u Hrvatskoj jedan strani igrani film ima svjetsku premijeru. Riječ je o filmu koji na 62. Pulskom filmskom festivala konkurira u Međunarodnom programu. Po crvenom tepihu prije svjetske premijere filma, prošetala se gotovo cijela glumačka ekipa filma Pored mene, a redatelj Stevan Filipović nadahnuto se obratio publici u Areni prije projekcije filma riječima: „Posebna mi je čast da mi se film premijerno prikazuje na najljepšoj pozornici na svijetu! Ovo mjesto, Arena, Pula, Festival osjećam svojim i dijelom svojeg nasljeđa!“

Screen Shot 2015-07-21 at 13.56.24

Publika u Areni uistinu je disala s filmom te je odlično reagirala na sve scene iz filma, pa čak i one na koje bi očekivali da ih promatra s malom zadrškom. Mnogobrojna filmska ekipa izlaskom na pozornicu nakon završetka filma nagrađena je gromoglasnim pljeskom, a uspješnu premijeru nastavili su slaviti na koncertu Sare Renar.

Filmom Patnje mladog Ede, redatelja Duccia Chiarinija, i sloganom “Popni se na Dizalicu!” otvorena je DIZALICA. Riječ je o filmskom programu za mlade koji već drugu godinu za redom prikazuje filmove namijenjene mladima i onima koji se tako osjećaju. Dizalica je smještena  u dvorištu Galerije Sveta srca, a filmski program počinje svakim danom u 22 sata.

U sklopu programa Pula PROffesional, jučer je u Hrvatskoj gospodarskoj komori održan Okrugli stol pod nazivom „Spasimo našu prošlost!“, a o prijekoj potrebi za restauracijom i digitalizacijom preko 400 igranih filmova snimljenih u Hrvatskoj. Prema podacima, od oko 400 igranih filmova snimljenih u Hrvatskoj, obnovljene su filmske kopije za njih stotinjak, i to na materijalima čiji je rok trajanja relativno kratak.

Također, s početkom u 18 sati, u Kinu Valli, otvorena je izložba radova učenika Odjela grafičkog dizajna Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna u Puli. Izložbi je prisustvovala ravnateljica Gordana Restović te članica Umjetničkog savjeta Tanja Miličić. Izložbu je otvorio ravnatelj Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna Davor Kliman. Pod naslovom „Ideja, poruka, koncept“, izložba prikazuje radove učenika na temu kulturnih, glazbenih i sličnih manifestacija koje se održavaju u gradu Puli. Izložba se može razgledati u Kinu Valli.

Izvor

Leave a Reply


+ 7 = 10

KULTURISTRA – Sito internet culturale della Regione Istriana


Kulturistra.hr è un progetto della Regione Istriana e dell’Associazione Metamedij avviato e finalizzato allo sviluppo della rete informatica culturale nella Regione Istriana. Il progetto mira ad offrire informazioni sulle attualità culturali e nello stesso tempo offrire l’accesso a varie basi di dati che conterranno informazioni su tutte le persone attive nella scena culturale, sulle attività culturali, sui concorsi internazionali e sui potenziali partner internazionali. Con questo progetto vogliamo migliorare la comunicazione a livello orizzontale e verticale, che significa la comunicazione tra differenti enti culturali Istriani, tra gli enti culturali e gli artisti, ed in fine tra gli enti culturali, gli artisti ed il pubblico.
Il progetto è finanziato dalla Regione Istriana.

CONTATTACI

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum