Završeno 6. izdanje „Poluotoka radosti“

Koncertom flautistice Paole Radin i pijanistice Vesne Ivanović Ocvirk završeno je 6. izdanje festivala komorne glazbe „Poluotok radosti“. Podsjetimo, ovogodišnje izdanje festivala 6. kolovoza otvorio je mladi riječki violinist Matej Mijalić, a festivalski program bio je prilagođen izložbi „Lav i orao“, postavljenoj u muzejsko-galerijskom prostoru Sveta srca.

„Iza nas je još jedno izdanje festivala koji je ove godine okupio lijepi broj umjetnika, a naša je namjera bila staviti poseban naglasak na domaće glazbenike i glazbenike iz regije. Željela bih se zahvaliti Arheološkom muzeju, Gradu Puli i Istarskom narodnom kazalištu te mislim kako je naša suradnja pokazala kako se uz volju i udružene snage publici može ponuditi kvalitetan ciklus“, kazala je organizatorica festivala Vesna Ivanović Ocvirk, ujedno i umjetnička voditeljica Istarske glazbene scene mladih.

slika1

Duo Radin – Ocvirk glazbeno surađuje od ranih 90-ih godina, a u svojem koncertnom itinereru bilježe koncerte u Hrvatskom glazbenom zavodu, zatim na međunarodnom festivalu „Sarajevska zima“ te u tršćanskom muzeju Revoltella. Svoj su jučerašnji koncert otvorile stavkom „Pan et les bergers“ iz skladbe J. Moqueta „La flute de Pan“, a nastavile Reineckeovom sonatom za klavir i flautu. Uslijedila je Bachova sonata u es-duru te sonata B. Marcella u a-molu. Koncert je završen Bachovom suitom u h-molu i efektnom izvedbom njezinog trećeg stavka „Badinerie“.

slika3

Paola Radin rođena je u Puli, a studirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi V. Košir. Usavršavala se na Nacionalnoj akademiji „Santa Cecilia“ u Rimu, a zatim je i magistrirala na Visokoj školi za glazbenu umjetnost „I. Mirković“ u klasi P.-Y. Artauda. Ostvarila je desetak samostalnih multimedijskih projekata, osobito na području promocije mladih glazbenika, a kao solistica nastupala je s Riječkom filharmonijom. Vesna Ivanović Ocvirk s dvadeset je godina diplomirala klavir na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji u klasi profesora J. Zlatara, a usavršavala se na majstorskim tečajevima kod prof. Brumberga, Ciccolinija i Boginoa. Intenzivno nastupa u zemlji i inozemstvu, samostalno i kao koncertni pratilac s orkestrima i komornim sastavima. Profesorica je klavira u pulskoj glazbenoj školi te viša asistentica na Muzičkoj akademiji Sveučilišta „Jurja Dobrile“.

slika2

„Nakon „Poluotoka radosti“ u planu imamo organizaciju koncerta za Silvestrovo ili za Sv. Ceciliju, također u Svetim srcima. Koncerte na Silvestrovo organizirali smo od 2011., 2012. i 2013., a na njima su nastupala značajna imena pjevačke i operne scene. Ipak, treba poštovati namjenu prostora „Sveta srca“, a to je prvenstveno galerijski prostor, stoga ćemo organizaciju koncerata tome i prilagoditi“, zaključila je Ivanović Ocvirk.

Tekst i foto Marko PERCAN

Leave a Reply


9 + 2 =

KULTURISTRA – Sito internet culturale della Regione Istriana


Kulturistra.hr è un progetto della Regione Istriana e dell’Associazione Metamedij avviato e finalizzato allo sviluppo della rete informatica culturale nella Regione Istriana. Il progetto mira ad offrire informazioni sulle attualità culturali e nello stesso tempo offrire l’accesso a varie basi di dati che conterranno informazioni su tutte le persone attive nella scena culturale, sulle attività culturali, sui concorsi internazionali e sui potenziali partner internazionali. Con questo progetto vogliamo migliorare la comunicazione a livello orizzontale e verticale, che significa la comunicazione tra differenti enti culturali Istriani, tra gli enti culturali e gli artisti, ed in fine tra gli enti culturali, gli artisti ed il pubblico.
Il progetto è finanziato dalla Regione Istriana.

CONTATTACI

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum