Konferencija o kreativnim industrijama i coworkingu u Rovinju

U organizaciji udruge za razvoj kreativnih industrija Faro 11 iz Rovinja, te pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Grada Rovinja, u prostoru rovinjskog MMC-a održana je 5. listopada konferencija „Kreativne industrije i coworking kao generator novih radnih mjesta i socijalne inkluzije“.

Screen Shot 2015-10-06 at 12.27.08

Riječ je o industriji koja spada u najbrže rastuće grane ekonomije i ima izniman utjecaj na lokalni i nacionalni razvoj. Dr.sc. Daniela Angelina Jelinčić s Instituta za razvoj i međunarodne odnose u svom je predavanju uz isticanje mnogobrojnih uspješnih praksi u inozemstvu ukazala na važnost kulturno-kreativnih industrija za razvoj gospodarstva i promociju kulturnog identiteta. Govorilo se o brendiranju gradova, međusektorskoj suradnji i  „spill-over“ efektu na širu ekonomiju.

Na konferenciji je predstavljena i novoosnovana Istarska filmska komisija. Ravnateljica Istarske kulturne agencije Aleksandra Vinkerlić, istaknula je kako Istra sada ima priliku kvalitetnije kotirati kao filmska destinacija i posebno je ukazala na mogućnosti koje se otvaraju mladima u vidu zaposlenja upravo u tom sektoru.

Screen Shot 2015-10-06 at 12.27.35

Na samom kraju konferencije svi su sudionici dobili priliku predstaviti svoje projekte i razmijeniti iskustva. Održan je i okrugli stol fokusiran na probleme s kojima se najčešće suočavaju kreativci i evidentiranjem novih mjera koji bi iste probleme u budućnosti olakšali, ako ne i potpuno riješili.

Izvor

Leave a Reply


+ 3 = 4

KULTURISTRA – Sito internet culturale della Regione Istriana


Kulturistra.hr è un progetto della Regione Istriana e dell’Associazione Metamedij avviato e finalizzato allo sviluppo della rete informatica culturale nella Regione Istriana. Il progetto mira ad offrire informazioni sulle attualità culturali e nello stesso tempo offrire l’accesso a varie basi di dati che conterranno informazioni su tutte le persone attive nella scena culturale, sulle attività culturali, sui concorsi internazionali e sui potenziali partner internazionali. Con questo progetto vogliamo migliorare la comunicazione a livello orizzontale e verticale, che significa la comunicazione tra differenti enti culturali Istriani, tra gli enti culturali e gli artisti, ed in fine tra gli enti culturali, gli artisti ed il pubblico.
Il progetto è finanziato dalla Regione Istriana.

CONTATTACI

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum