„MAFIJA (MAF I JA)“ MARKA RADOLOVIĆA U PULSKOJ FILMSKOJ TVORNICI

Posljednji dio BIS trilogije, dugometražna crna komedija „Mafija (Maf i ja)“ Marka Radolovića, bit će prikazana u Klubu Pulske filmske tvornice u sklopu programa Klubodrom ovoga četvrtka, 22. listopada, s početkom u 20 sati. Gosti večeri bit će redatelj i ekipa koja je na volonterskoj osnovi sudjelovala na izradi filma, a ulaz na projekciju je slobodan.

Mafija - plakat

“Mafija” zatvara trilogiju započetu kratkometražnim radovima “Tapija” i “Džapija (Giap i ja)”, s time da je u prvom Radolovićevom dugometražnom filmu produkcija razrađenija, a oprema polu-profesionalna. U njemu se trojica prijatelja namjeravaju brzo obogatiti unatoč ekonomskoj krizi. Kada doznaju da se lokalni kriminalac vratio i da planira veliku investiciju odluče pokrasti ga i nestati iz države. Međutim, nisu jedini koji si žele omastiti brk prljavim novcem. Premijera filma je održana prošloga svibnja u Kinu Valli, dok je naknadno on prikazan u Klubu Uljanik te na Kastav Film Festivalu.

Marko Radolović je rođen u Rijeci 1988. godine. Osnovnu i srednju školu je završio u Puli, a studij sociologije u Zagrebu. Trenutno radi kao pripravnik u konzultantskoj firmi. Član je grupe Limunova pita, dok se filmom amaterski bavi od 2010. Osim na “Tapiji” (2010), “Džapiji” i „Mafiji“ sudjelovao je i u realizaciji deset epizoda KGB serijala.

MARKO RADOLOVIĆ: MAFIJA (MAF I JA), crna komedija, 2015, 85′

Scenarist i montažer: Marko Radolović

Producent: Damir Lampe’

Izvršni producent: Goran Braković

Glume: Davor Rakić, Martina Mikić, Damir Lampe’, Uroš Milenković, Marko Radolović, Josip Radošević, Marino Cukon, Melisa Kamenčić, Teodor Tiani, Fran Vozila, Ivan Dugina, Vanja Balen, Boris Vrban i Ivan Macan

Izvor

Leave a Reply


6 − 1 =

KULTURISTRA – Sito internet culturale della Regione Istriana


Kulturistra.hr è un progetto della Regione Istriana e dell’Associazione Metamedij avviato e finalizzato allo sviluppo della rete informatica culturale nella Regione Istriana. Il progetto mira ad offrire informazioni sulle attualità culturali e nello stesso tempo offrire l’accesso a varie basi di dati che conterranno informazioni su tutte le persone attive nella scena culturale, sulle attività culturali, sui concorsi internazionali e sui potenziali partner internazionali. Con questo progetto vogliamo migliorare la comunicazione a livello orizzontale e verticale, che significa la comunicazione tra differenti enti culturali Istriani, tra gli enti culturali e gli artisti, ed in fine tra gli enti culturali, gli artisti ed il pubblico.
Il progetto è finanziato dalla Regione Istriana.

CONTATTACI

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum