Vejina „Anka“ osvanula u strip izdanju

Dirljiv tekst pjesme „Anka“ u izvedbi Etno skupine Veja oživio je u crtežima mladog novigradskog ilustratora Tonija Buršića. Strip, koji vjerno ilustrira tragičan opjevani događaj. Toni Buršić mladi je student ilustracije iz Novigrada. “Ovu snažnu pjesmu pokazala mi je sestra. Slike koje sam vidio tijekom slušanja odlučio sam povezati u strip”, kazao je Buršić. Rezultat se posebno dojmio članovima Veje, koji su ga odmah kontaktirali, što je rezultiralo ovom suradnjom. Tekst je tradicijski, a na engleski ga je prevele profesorica Gorana Družeta.

ANKA STRIP.indd

Buršić trenutačno živi u Ljubljani, gdje završava treću godinu dodiplomskog studija na Akademiji za likovnu umjetnost i dizajn. Prethodno je u Puli završio Školu primijenjenih umjetnosti i dizajna na Odjelu grafičkog dizajna. Njegovo područje interesa su stripovi, književna ilustracija, te ilustracija plakata. Inspiraciju za svoja djela preuzima iz stvarnog svijeta, jer, kaže, nema ništa dinamičnije od same stvarnosti. Koristi se tehnikama kao što su akvarel, tuš i jetkanice, te raznorazne kombinacije samih tehnika.

ANKA STRIP.indd

Veja je početak godine obilježila koncertom u ispunjenom zagrebačkom klubu Močvara, gdje su predstavili neke od novih pjesama na kojima upravo rade, a koje će se naći na njihovom drugom albumu. Nastavak je to na vrlo uspješnu prošlu godinu u kojoj su imali istaknuti nastup na francuskom Les Traverses Tatihou festivalu.

Leave a Reply


6 − 3 =

KULTURISTRA – Sito internet culturale della Regione Istriana


Kulturistra.hr è un progetto della Regione Istriana e dell’Associazione Metamedij avviato e finalizzato allo sviluppo della rete informatica culturale nella Regione Istriana. Il progetto mira ad offrire informazioni sulle attualità culturali e nello stesso tempo offrire l’accesso a varie basi di dati che conterranno informazioni su tutte le persone attive nella scena culturale, sulle attività culturali, sui concorsi internazionali e sui potenziali partner internazionali. Con questo progetto vogliamo migliorare la comunicazione a livello orizzontale e verticale, che significa la comunicazione tra differenti enti culturali Istriani, tra gli enti culturali e gli artisti, ed in fine tra gli enti culturali, gli artisti ed il pubblico.
Il progetto è finanziato dalla Regione Istriana.

CONTATTACI

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum