Predstavljen festival MEDIA MEDITERRANEA 18: POST-IT!

Festival Media Mediterranea 18 u organizaciji udruge Metamedij bit će održan 19. i 20. kolovoza, od 18 do 1 sat, u Titovom parku u Puli. Tema festivala je „Post-it“, a program uključuje: novomedijske interaktivne instalacije i igre, multimedijalni kutak za djecu, radionice za djecu, post-elektronske glazbene performanse i piknik soundtrack, najavljeno je na konferenciji za novinare održanoj danas, 12. kolovoza u Titovom parku.

Umjetnički direktori ovog izdanja su Silvia Guerra i Anselmo Tumpić koji je zahvalio udruzi Metamedij na pruženoj prilici te napomenuo da će ovogodišnje festivalsko izdanje biti susretište suvremene umjetnosti i spekulativne dizajnerske prakse.

IMG_0515 (1200x900)– Ove dvije discipline slične su po kritičkom pogledu na stvarnost, a jedan od ciljeva festivala je razmjena mišljenja i stavova umjetnika kroz korištenje više medija. Tematski okvir festivala oslanja se na značenje riječi post-it – komadiće papira na koji stane tek nekoliko riječi ili ideja. Riječ upućuje i na popularne kratke objave u različitim digitalnim medijima i društvenim mrežama. Tema omogućuje i istraživanje scenarija bliske budućnosti koji dolaze nakon informacijskih tehnologija te njihov utjecaj na ljude i prostor. Zato smo u naš festival htjeli uključiti i djecu koja su doslovno naša budućnost, kazao je Tumpić koji je potom nabrojao međunarodne izvođače koji će se sa svojim radovima predstaviti na festivalu a to su Francisco Queirós, Gereon Krebber, Ceal Floyer i Ignacio Uriarte.

Maja Iskra iz udruge Metamedijs nabrojala je domaće autore koji će svoje radove predstaviti na festivalu, a to su Anselmo Tumpić, Dragana Sapanjoš i udruga Mokar prst, zatim Vedran Gligo, Ana Jurčić, Dina Karadžić, Josipa Komljenović, Karlo Marković, Sara Salamon i Betty Stojnić u sklopu projekta Glitch [expo], Oleg Morović i Visiualia group. Iskra je govorila i o natječaju za autorske GIF animacije „PRIJE/POSLIJE“ čiji će pobjednici biti predstavljeni putem video instalacije.

cover-new-new-640x360Marko Kalčić iz udruge Metamedij je govorio o glazbenom programu te o radionicama koje će biti održane tijekom festivala. Što se tiče glazbe radi se o postmodernističkom konceptu glazbeno gastronomskog programa koji će uz zvukove “moderne klasike” dueta Ansamble da camera i DJ programa koji kombinira ambijentalnu i lounge elektronsku glazbu te organsku hranu Solidarne ekološke kuhinje učiniti boravak u parku nesvakidašnjim iskustvom. U sklopu glazbenog programa nastupat će još i Surka Beatbox (Ante Prgin), DJ Palmiro (solo projekt Emila Jurcana) i Rinoma (Marino Morosin). Radionice su namijenjene djeci pa će Ekomuzej Batana ponoviti svoj interaktivni projekt „Contrada – mjesto sjećanja na djetinjstvo“, Zvonimir Lapov-Padovan održat će igraonicu LEGO® Technic i Mindstorms EV3 robotike, a Nenad Sinkauz vodit će radionicu „Tvornica zvuka“. Danijela Škandul i Katja Regvat iz Društva arhitekata Istre govorile su o radionici „Djeca i arhitektura: pArkadija“ koja će biti fokusirana na prostorne vježbe s djecom u Titovom parku.

Detaljni program festivala Media Mediterranea 18 možete pronaći na poveznici festivala.

Tekst i fotografije Boris VINCEK

Leave a Reply


4 − = 3

KULTURISTRA – Sito internet culturale della Regione Istriana


Kulturistra.hr è un progetto della Regione Istriana e dell’Associazione Metamedij avviato e finalizzato allo sviluppo della rete informatica culturale nella Regione Istriana. Il progetto mira ad offrire informazioni sulle attualità culturali e nello stesso tempo offrire l’accesso a varie basi di dati che conterranno informazioni su tutte le persone attive nella scena culturale, sulle attività culturali, sui concorsi internazionali e sui potenziali partner internazionali. Con questo progetto vogliamo migliorare la comunicazione a livello orizzontale e verticale, che significa la comunicazione tra differenti enti culturali Istriani, tra gli enti culturali e gli artisti, ed in fine tra gli enti culturali, gli artisti ed il pubblico.
Il progetto è finanziato dalla Regione Istriana.

CONTATTACI

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum