Otvorenje izložbe „Multimeridijan 16 – Svjedoci – tijela u dijalogu i procesi refleksije“ HDLU-a Istre

Otvorenje izložbe „Multimeridijan 16 – Svjedoci – tijela u dijalogu i procesi refleksije“ održano je u petak, 21. listopada u 19 sati u galerijama Luka, Mul i Aneks Multimedijalnog centra Luka, a u organizaciji Hrvatskog društva likovnih umjetnika Istre.

Multimeridijan je bienalni projekt koji od 2002. godine kontinuirano organizira HDLU Istre, a zamišljen je kao stvaranje platforme za povezivanje umjetnika s različitih meridijana te smještanja lokalnih umjetničkih tokova u međunarodni kontekst. Izložba je strukturirana kao galerijski postav radova deset umjetnica i umjetnika koji uključuje živo izvođenje samostalnih performansa ili izlaganjem radova u obliku fotografije, videa, filma i instalacije. U središtu zanimanja je tijelo kao sredstvo umjetničkog djela tj. djelovanja koje smještanjem u prostor i vrijeme nešto ostvaruje, izražava se te prenosi informacije.

_dsc5270-1200x797Kustosica ovogodišnjeg Multimeridijana je Mara Vujić, a u projektu sudjeluju umjetnici: Milijana Babić, Tomislav Brajnović, Regina Jose Galindo, Olja Grubić, Siniša Labrović, Dalibor Martinis, Mark Požlep, Lala Raščić, Larissa Sansour i Goran Škofić. Izložba je započela s performansom Lale Račić i Jusufa Brkića „Prokleta brana“. Svaki kutak galerije imao je svoj sadržaj, pa tako su se paralelno u drugim prostorijama održavale projekcije kao što su „Krajolik“ i „Zemlja“ umjetnice Regine Jose Galindo, SF kratki film Larisse Sansour, video „Dalibor Martinis razgovara sa Daliborom Martinisom“, dok se u glavnoj prostoriji puštala ploča i prikazivao video na platnu „Čudnije od raja“. U 20.15 sati započeo je drugi performans Olje Grubić „Uspavana ljepotica“, te je nakon toga u 21 sat izveden zadnji performans „Čudnije od raja“ Marka Požlepa i Igora Feketija.

Izložba će trajati do 14. studenog te će se njezini elementi moći razgledati u prostorima Luka, Aneks i Mul. Posebno izdvojeni u programu su performans naziva “Intervju” Siniše Labrovića 8. studenog u 19 sati te razgovor s umjetnikom 9. studenog u 12 sati.

Tekst i fotografije Luana RACAN

Leave a Reply


3 + = 12

KULTURISTRA – Sito internet culturale della Regione Istriana


Kulturistra.hr è un progetto della Regione Istriana e dell’Associazione Metamedij avviato e finalizzato allo sviluppo della rete informatica culturale nella Regione Istriana. Il progetto mira ad offrire informazioni sulle attualità culturali e nello stesso tempo offrire l’accesso a varie basi di dati che conterranno informazioni su tutte le persone attive nella scena culturale, sulle attività culturali, sui concorsi internazionali e sui potenziali partner internazionali. Con questo progetto vogliamo migliorare la comunicazione a livello orizzontale e verticale, che significa la comunicazione tra differenti enti culturali Istriani, tra gli enti culturali e gli artisti, ed in fine tra gli enti culturali, gli artisti ed il pubblico.
Il progetto è finanziato dalla Regione Istriana.

CONTATTACI

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum