2. Pulica u kaputu od 16. do 20. studenog – Dani dječjeg filma u Kinu Valli

Na konferenciji za medije održanoj u Kinu Valli predstavljen je program „2. Pulice u kaputu“. Javnosti su se obratili članica Umjetničkog savjeta Pulskog filmskog festivala, Tanja Miličić, direktorica Monte Librića, Slavica Ćurković te glumci i lutkari Teatra Naranča, Majkl Mikolić i Katja Rabar.

pulicaevent-1200x800„S posebnim ponosom drugu godinu za redom predstavljamo jesenju inačicu filmskog programa Pulskog filmskog festivala namijenjenog najmlađima. Animirani i igrani, nagrađeni na svjetskim filmskim festivalima, pomno selektirani naslovi jamče tjedan zabave i edukacije“, kazala je članica Umjetničkog savjeta Pulskog filmskog festivala, Tanja Miličić.

U Kinu Valli će se od 16. do 20. studenoga održati 2. Pulica u kaputu, koja se u filmskom dijelu sastoji od selekcije 11 dugometražnih i 11 kratkometražnih igranih i animiranih filmskih naslova, od kojih čak dvadeset premijernih u Hrvatskoj. Službeno otvaranje programa na rasporedu je u srijedu 16. studenog u 8.30 u Kinu Valli, a biti će upriličeno nastupima mladih i nadarenih gitarista OKUD „Istra“ Demetre Cerović i Gabriela Radovića. U 9 sati slijedi premijerna projekcija finskog igranog filma „Enina i Anina zima“.

Jutarnje projekcije filmova rezervirane su za vrtiće i škole i već su u cijelosti popunjene, dok su popodnevne namijenjene djeci, njihovim obiteljima i prijateljima. I ove godine će se održati Flip book radionica pod vodstvom Vibora Juhasa, radi se o dvosatnoj jednodnevnoj radionici izrade filmske knjige. Prijave su otvorene za škole i javnost, a rezervacije se vrše telefonski na 099 493 8354 ili putem e-pošte na fus@kinovalli.net.

Ovogodišnja Pulica u kaputu zasigurno želi biti više od mjesta gdje se udobno sjedi i uživa u gledanju filmova, stoga je u suradnji s Monte Librićem i Teatrom Naranča proširena dodatnim sadržajem poput Priča za laku noć, lutkarskim predstavama te mogućnošću kupovine dječjih knjiga i festivalskih suvenira. Sa željom da u sklopu Pulice u kaputu uključimo što veći broj djece i produbimo suradnju s odgojno-obrazovnim ustanovama, pozvali smo pulske dječje vrtiće da potaknu svoje mališane da nacrtaju svoj omiljeni lik iz crtića. Radovi će biti izloženi u foajeu Kina Valli. Za uređenje kino prostora zaslužna je Škola za primijenjenu umjetnost i dizajn.

Ulaz na sva događanja je slobodan, a dodatne informacije o svim programima 2. Pulice u kaputu možete pronaći na www.pulafilmfestival.hr ili www.kinovalli.net.

Izvor

Leave a Reply


7 − = 6

KULTURISTRA – Sito internet culturale della Regione Istriana


Kulturistra.hr è un progetto della Regione Istriana e dell’Associazione Metamedij avviato e finalizzato allo sviluppo della rete informatica culturale nella Regione Istriana. Il progetto mira ad offrire informazioni sulle attualità culturali e nello stesso tempo offrire l’accesso a varie basi di dati che conterranno informazioni su tutte le persone attive nella scena culturale, sulle attività culturali, sui concorsi internazionali e sui potenziali partner internazionali. Con questo progetto vogliamo migliorare la comunicazione a livello orizzontale e verticale, che significa la comunicazione tra differenti enti culturali Istriani, tra gli enti culturali e gli artisti, ed in fine tra gli enti culturali, gli artisti ed il pubblico.
Il progetto è finanziato dalla Regione Istriana.

CONTATTACI

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum