Veljko Buljić snima film u Istri – poziv statistima

Od ožujka do svibnja Veljko Bulajić snimat će na više lokacija u Istri i Gorskom Kotru svoj novi film, „Bijeg do mora“ u produkciji Gral Filma.

Veljko BulajićRiječ je o romantičnoj priči iz Drugog svjetskog rata, neobičnoj sudbini njemačkog vojnika, mobiliziranog protiv svoje volje i bačenog na ratište tadašnje Jugoslavije. Dezertirajući, on u filmu preko cijele Istre bježi od partizana i zaljubljuje se u Hrvaticu koja je u ratu ostala udovica. Film prati dvije vremenske linije – onu ratnu i njen suvremeni odraz.

Ovo je 15. po redu film u karijeri legendarnog Bulajića, koji je naš najstariji redatelj (u ožujku puni 89. godina) i višestruko je nagrađivan u zemlji i inozemstvu. Nedavno mu je u okviru Festivala jugoistočnoeuropskog filma SEE u Parizu uručeno priznanje “SEE filmska legenda”, a prošlog ljeta i nagrada zadarskog filmskog festivala Avvantura „Tomislav Pinter“ za izniman doprinos filmskoj umjetnosti. Na razvoju scenarija za “Bijeg do mora” s Bulajićem je surađivao i istarski bard, Milan Rakovac.

Pregovori oko produkcije još nisu okončani, pa još nije izvjesno hoće li se ovoj Hrvatsko – Crnogorskoj koprodukciji pridružiti i makedonske i slovenske producentske kuće, izvjesno je samo da je Hrvatski audiovizualni centar za film izdvojio 4,2 milijuna kuna financijske potpore.

U “Bijegu do mora” biti će angažirani glumci iz Hrvatske, Njemačke, Italije, Crne Gore, Slovenije i Makedonije kao i brojni statisti. Za njih agencija Studio8 idući tjedan organizira audicije i to prema sljedećem rasporedu:

Petak, 27/1/2017, Istarska županija-Admiralitet Riva 8, Pula 10-14

Subota, 28/1/2017, Pučko otvoreno učilište Rovinj, Trg maršala Tita 3, Rovinj 10-14 sati

Subota, 28/1/2017, KUC Lamparna, Rudarska 5, Labin 10-14 sati

Priredila D. K.

Leave a Reply


9 − = 0

KULTURISTRA – Sito internet culturale della Regione Istriana


Kulturistra.hr è un progetto della Regione Istriana e dell’Associazione Metamedij avviato e finalizzato allo sviluppo della rete informatica culturale nella Regione Istriana. Il progetto mira ad offrire informazioni sulle attualità culturali e nello stesso tempo offrire l’accesso a varie basi di dati che conterranno informazioni su tutte le persone attive nella scena culturale, sulle attività culturali, sui concorsi internazionali e sui potenziali partner internazionali. Con questo progetto vogliamo migliorare la comunicazione a livello orizzontale e verticale, che significa la comunicazione tra differenti enti culturali Istriani, tra gli enti culturali e gli artisti, ed in fine tra gli enti culturali, gli artisti ed il pubblico.
Il progetto è finanziato dalla Regione Istriana.

CONTATTACI

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum