Krenule su prijave za nove EduSplash edukacijske programe

EduSplash – multimedijska platforma za edukaciju i razvoj poziva sve zainteresirane da se pridruže trećoj generaciji polaznika edukacijskih programa, koji će biti održan od ožujka do svibnja u Društvenom Centru Rojc u Puli.

Ovogodišnja edukacija fokusira se na u praksi primjenjiva znanja i vještine kroz četiri programa, a to su to su: Edukacija o produkciji i organizaciji kulturnih događanja, Edukacija o produkciji zvuka uživo, Edukacija o osnovama fotografije te Edukacija Ableton Lab.

Cilj je da se kroz osnove teorije s naglaskom na praktična iskustva na području audio-vizualnih umjetnosti i procesa stvaranja, provedbe i praćenja kulturnih događanja, uključe svi zainteresirani kreativni pojedinci u stvaranje platforme nove generacije profesionalnih radnika na području nezavisne kulture i umjetnosti.

Prijave kreću 2. i traju do 20. veljače, a prijaviti se može putem online prijavnice na ovoj poveznici.

IMG_0034

Svaki edukacijski program uključuje teorijski i praktični dio. Teorijski dio edukacija obuhvaća predavanja stručnih predavača u DC-u Rojc (tijekom ožujka i travnja, dva puta tjedno u poslijepodnevnim/večernjim terminima), dok je za praktični dio (od svibnja) predviđena aktivna participacija polaznika uz mentorstvo, u provedbi i praćenju raznih kulturnih događanja na području Pule. Nakon uspješno završenog prvog dijela edukacije, zainteresirani polaznici mogu nastaviti usavršavati svoja znanja putem naprednijeg ciklusa edukacija LEVEL#2 (krajem godine), ali i predstavljati svoje uratke te stečena znanja i vještine javnosti.

Edukacija o produkciji i organizaciji kulturnih događanja polaznicima pruža priliku da se u teoriji upoznaju s osnovnim pojmovima event menadžmenta, fazama planiranja aktivnosti, osnovama financijskog upravljanja i projektnog menadžmenta, metodama produkcije različitih događanja te osnovama marketinga (s naglaskom na promociju i odnose s javnošću). Novost ovogodišnje edukacije o produkciji i organizaciji biti će prilika da polaznici kroz praktični dio sudjeluju u realizaciji nekoliko kulturnih događanja.

Predavači: članovi Seasplash kolektiva: Davor Uljanić, Vedran Meniga, Ina Kihli, Boris Bjelica, Maja Gujinović, Danijel Sikora, Alen Nužda, Matija Ljevar te gosti: Davor Mišković (Drugo more), Marino Jurcan (Udruga Metamedij), Milena Radošević (Aktivist d.o.o.), Danijela Ustić (VCI), Sergej Lugović (Poduzmi@TVZ) i drugi.

1_produkcija_i_org

Edukacija o produkciji zvuka uživo obuhvatit će teoriju i praksu ovog specifičnog zanata. Uz poseban naglasak na praksu i “live mix”, polaznicima će pružiti priliku da se upoznaju s osnovnim pojmovima zvuka, osnovama akustike i raznim uređajima koji se koriste u današnjoj industriji zvuka (zvučne kutije, kablovi, mikrofoni, pojačala, skretnice, audio konzole, processing). Nadalje, obuhvatit će i snimanje benda po kanalima, miks benda (miksanje po kanalima) i live miks (miksanje bendova uživo) te sudjelovanje u završnom snimanju live materijala. Osim navedenog, polaznici će po prvi puta u regiji dobiti priliku okušati se i u miksanju bendova uživo te upotpuniti svoj portfolio ovim vrijednim iskustvom.

Predavači: Damir Babojelić, Dean Pavletić i dr.

Produkcija_zvuka

Edukacija o osnovama fotografije će kroz teoriju i praksu polaznike upoznati s osnovama analogne i digitalne fotografije, vrstama i dijelovima fotoaparata zatim pravilnim rukovanjem, izražajnim sredstvima i tehnikama snimanja te svim ostalim pravilima i načelima fotografskog zanata. Edukacija, pored pogleda na suvremenu digitalnu fotografiju koja nas svakodnevno okružuje, polaznicima nudi povratak u prošlost i priliku da ispitaju vlastitu kreativnost razvijanjem filmova i fotografija u mračnoj komori. Glavna novost ovogodišnje fotografske radionice biti će rad u tehnici sitotiska kroz čija će se predavanja polaznici upoznati s temeljnim principom rada tehnike, ali se i sami okušati u proizvodnji.

Predavači: Hassan Abdelghani, Daniel Kiršić i dr.

Photo

Edukacija Ableton Lab polaznicima pruža priliku da se u teoriji i praksi upoznaju s osnovnim tehnikama rada u glazbenom programu Ableton Live pomoću kojeg je moguće snimati, komponirati i izvoditi glazbu na vrlo karakterističan način. Novoj generaciji polaznika, ovisno o prethodno stečenom iskustvu, na raspolaganju će biti upis u osnovni ili napredni stupanj. Ovogodišnja se radionica može pohvaliti i suradnjom s EduSplash edukacijskim programom Produkcija zvuka uživo kroz koju će polaznici imati prilike posjetiti predavanje na temu Live recording. Između ostalog, glavna vijest za sve ljubitelje Abletona je ta da je rad u Ableton programu prepoznat od strane edukativnog tima Ableton kompanije koji su u 2016. godini kroz “Push Donation Program” ovogodišnjim polaznicima omogućili da svoje glazbeno stvaralaštvo upotpune korištenjem kontrolera Push.

Predavači: Marko Grbac Knapić, Edi Cukerić i Damir Babojelić

Ableton_Push_prezentacija

Izvor

Leave a Reply


− 1 = 2

KULTURISTRA – Sito internet culturale della Regione Istriana


Kulturistra.hr è un progetto della Regione Istriana e dell’Associazione Metamedij avviato e finalizzato allo sviluppo della rete informatica culturale nella Regione Istriana. Il progetto mira ad offrire informazioni sulle attualità culturali e nello stesso tempo offrire l’accesso a varie basi di dati che conterranno informazioni su tutte le persone attive nella scena culturale, sulle attività culturali, sui concorsi internazionali e sui potenziali partner internazionali. Con questo progetto vogliamo migliorare la comunicazione a livello orizzontale e verticale, che significa la comunicazione tra differenti enti culturali Istriani, tra gli enti culturali e gli artisti, ed in fine tra gli enti culturali, gli artisti ed il pubblico.
Il progetto è finanziato dalla Regione Istriana.

CONTATTACI

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum