Koncert TetraPanka i Po Kratkom Postupku u sklopu EduSplasha

Punk-rock koncert vojvođanskih bendova TetraPank i Po Kratkom Postupku bit će održan u EduSplash prostorima Rojca u četvrtak 16. ožujka s početkom u 21 sat, a u sklopu njihove multimedijske platforme za edukaciju i razvoj.

TetraPankTetraPank je novosadski punk’n’roll bend koncertno aktivan od 2005. godine. Inspiraciju pronalaze u izvornoj energiji i poruci punka kombiniranog s garažnim rock’n’rollom, a sve to je prošarano senzibilitetom new wave zvuka. Šira javnost imala je priliku upoznati ih na kompilaciji obrada Đorđa Balaševića “Neki noviji klinci” (PGP-RTS, 2007) na kojoj se bend predstavio s pjesmom “Lepa protina kći”. Maksi singl “Jeftina Zabava” snimili su 2008. godine, nakon čega slijede promjene u postavi benda te pretvaraju dotadašnju tinejdžersku atrakciju u ozbiljan bend koji počinje predano raditi na novim pjesmama i kreiranju vlastitoga zvuka. Već sljedeće 2009. godine izlazi singl “Cenzurisan u digitalnoj formi”, a iste godine bend je nominiran za mladi bend godine od strane glazbenog portala popboks.com i emisije Hit dana – Radio 202. Prvi album “Instant revolt” (SKC NS, 2010) objavili su na disku i u digitalnom formatu. Zatim slijede brojni koncerti od kojih se kao najbitniji izdvajaju svirka s legendama punka UK Subs, nastup na Block Rock Festu, EXIT Festival, zatim mini turneja s bendom Goblini te brojni manji festivali i humanitarni koncerti. Stječući iskustvo u nastupima uživo bend se polagano istaknuo kao svojevrsna atrakcija energičnog scenskog nastupa koji gotovo nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Značajan pomak u karijeri predstavlja i pojačanje na gitari. Bendu se na gitari priključuje Branislav Smuk, inače gitarist benda Zbogom Brus Li, koji svoje ogromno iskustvo i znanje stavlja na raspolaganje ekipi. TetraPank trenutno intenzivno radi na novim pjesmama, promovirajući svoj rad kad kod se za to ukaže prilika. TetraPank su: Boris Radulović – vokal, Marko Vulinović – bas, prateći vokal; Branislav Smuk – gitara, prateći vokal; Dejan Šaponja – bubanj i Ranko Miletić – moral, gitara, prateći vokal.

pkp_band_01Po kratkom postupku je bend nastao 2002. godine u Beški (Srbija). Prva ozbiljna postava oformljena je u ljeto 2005. godine i činili su je Branimir Žurovski Fanđa – vokal, Miroslav Veselinović Miki – gitara, Jovan Glavaš Jowa – bass gitara i Dragan Anđelković Gagi – bubanj. U ovoj postavi snimili su svoj prvi demo album sa šest autorskih pjesama. S redovnim svirkama kreću se po klubovima, gitarijadama i festivalima širom Vojvodine kao i u okviru ‘’Hit Karavana’’ Radija BGD 202. Tijekom ljeta 2009. godine spremili su i materijal za prvi album. Bend napušta basista Jowa, a na njegovo mjesto je došao mladi Filip Jurić. U listopadu iste godine ova postava ulazi u studio Matrix (Veternik) u kojem snima prvi album ‘’Iz prve ruke’’. Na ovom albumu su se našle i dvije pjesme (‘’Svi na ulice’’ i ‘’Istina’’) snimljene u studiju ‘’Headroom’’ u B. Petrovcu za kompilaciju ‘’DEMOnstracija mladosti vol. 2’’. Album je postavljen za ‘’free download’’, a kasnije ga je preuzela i online etiketa ‘’Hi-Gain Records’’. Nakon promotivnih svirki bend napušta bubnjar Gagi, a na njegovo mjesto je došao Željko Stojanović. Ova je postava 2012. godine snimila i EP ‘’Sve po spisku’’ koji se može besplatno preuzeti s web-portala Nocturne magazin. Slijede promotivne svirke po klubovima i nastupi na pojedinim ljetnim festivalima. U jesen 2012. godine bend napušta Branimir, a bend nastavlja s radom kao trio u postavi Filip Jurić – vokal, bass gitara; Miroslav Veselinović Miki – gitara, vokal i Željko Stojanović – bubanj.

Izvor

Leave a Reply


4 − 1 =

KULTURISTRA – Sito internet culturale della Regione Istriana


Kulturistra.hr è un progetto della Regione Istriana e dell’Associazione Metamedij avviato e finalizzato allo sviluppo della rete informatica culturale nella Regione Istriana. Il progetto mira ad offrire informazioni sulle attualità culturali e nello stesso tempo offrire l’accesso a varie basi di dati che conterranno informazioni su tutte le persone attive nella scena culturale, sulle attività culturali, sui concorsi internazionali e sui potenziali partner internazionali. Con questo progetto vogliamo migliorare la comunicazione a livello orizzontale e verticale, che significa la comunicazione tra differenti enti culturali Istriani, tra gli enti culturali e gli artisti, ed in fine tra gli enti culturali, gli artisti ed il pubblico.
Il progetto è finanziato dalla Regione Istriana.

CONTATTACI

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum