Noviteti 64. Pulskog filmskog festivala

Na sjednici Vijeća Pulskog filmskog festivala održanoj 13. ožujka u Ministarstvu kulture pod predsjedanjem ministrice kulture dr. sc. Nine Obuljen usvojene su izmjene i dopune Statuta Pulskog filmskog festivala. Izmjenama je Statut usklađen s novim Pravilnikom Festivala, a prema kojem je Umjetnički savjet zamijenjen s umjetničkim ravnateljem. Također je usvojena odredba prema kojoj će načelnu prednost za prikazivanje u Areni kao najatraktivnijoj od prikazivačkih festivalskih lokacija imati filmovi koji će na Festivalu imati svoju hrvatsku premijeru.

Izvor: www.pulafilmfestival.hrVijeće je primilo na znanje i nacrt Programa 64. Festivala kojeg je iznio umjetnički ravnatelj Zlatko Vidačković, a u kojem su predviđena tri noviteta.

Program Kratka Pula bit će proširen na sve filmske rodove, te će se u njemu prikazivati tri i nagraditi jedna, najbolja epizoda selektiranih dramskih serija kao i dokumentarnih serijala te jedan od pet odabranih: kratkih i srednjemetražnih igranih filmova, kratkih i srednjemetražnih dokumentarnih filmova, animiranih filmova, namjenskih filmova (reklamnih i glazbenih spotova), eksperimentalnih filmova te jedan od tri dugometražna dokumentarna filma. Dugometražni dokumentarni filmovi tako neće više biti u konkurenciji s dugometražnim igranima kao protekle tri godine, nego će biti posebna kategorija u programu Kratka Pula.

Cilj širenja ovog programa na sve filmske rodove je da Pulski filmski festival postane središnje mjesto nacionalne valorizacije, promocije i međunarodne prezentacije cjelokupne hrvatske audiovizualne produkcije. Odabrani program biti će titlovan na engleski i prikazan stranim novinarima, selektorima, distributerima i producentima. Nagrade u programu Kratka Pula od ove će godine biti dodjeljivane dan prije dodjele nagrada u dugometražnom igranom programu.

Također će se u sklopu Festivala redovito održavati Hrvatski filmski fokus: program projekcija hrvatskih filmova, susreta i diskusija za 40 ključnih međunarodnih gostiju: deset selektora međunarodnih festivala, deset novinara najvažnijih filmskih glasila i utjecajnih medija, deset međunarodnih distributera ili prodajnih agenata zainteresiranih za hrvatski film i deset stranih producenata koji su skloni koprodukcijama i snimanju u Hrvatskoj, ali i uključivanju hrvatskih producenata, glumaca i filmskih umjetnika u međunarodne filmske projekte. Program će se realizirati u suradnji s HAVC-om.

Program za mlade, dosadašnja Dizalica, postaje program Film uz more i seli se s galerije Sveta srca – održavat će se u kasnim večernjim satima na jednoj pulskoj plaži. Odlučeno je i da se na Festival vrate programi Filmovi u nastanku te program Zemlja prijatelj.

Izvor

Leave a Reply


8 + = 13

KULTURISTRA – Sito internet culturale della Regione Istriana


Kulturistra.hr è un progetto della Regione Istriana e dell’Associazione Metamedij avviato e finalizzato allo sviluppo della rete informatica culturale nella Regione Istriana. Il progetto mira ad offrire informazioni sulle attualità culturali e nello stesso tempo offrire l’accesso a varie basi di dati che conterranno informazioni su tutte le persone attive nella scena culturale, sulle attività culturali, sui concorsi internazionali e sui potenziali partner internazionali. Con questo progetto vogliamo migliorare la comunicazione a livello orizzontale e verticale, che significa la comunicazione tra differenti enti culturali Istriani, tra gli enti culturali e gli artisti, ed in fine tra gli enti culturali, gli artisti ed il pubblico.
Il progetto è finanziato dalla Regione Istriana.

CONTATTACI

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum