Sara Illana Arias Cano – gošća druge po redu radionice El Sistema u praksi

Udruga SO DO – El Sistema Hrvatska, ugošćuje ovaj vikend još jednu glazbenicu s iskustvom u radu po El Sistema metodologiji. Radionica će se održati u Poreču, u prostoru Umjetničke škole Poreč, u subotu i nedjelju – 8. i 9. travnja.

Sara Illana A. CanoOvaj vikend je gost predavač Sara Illana Arias Cano, pijanistica i flautistica iz Španjolske koja aktivno sudjeluje i u programima Sistema Europa – mreže organizacija koje rade u europskim zemljama po El Sistema metodologiji. Radionica će trajati dva dana i fokus će biti na praktičnom radu s djecom i razvoju vještina dirigiranja. Na radionicu su pozvani i zainteresirani građani, osobito glazbeni pedagozi koji žele proširiti svoja znanja. Na kraju radionice, 9. travnja u 12.30 sati orkestar će zasvirati i na Trgu Slobode u Poreču.

El Sistema je metodologija koja koristi glazbu  kao sredstvo, ne samo glazbenog, već i društvenog razvoja djece i mladih, primarno putem zajedničkog muziciranja u orkestru. Fokus je na grupnom glazbenom muziciranju i razvijanju društvenih vještina kroz zajedničko učenje i vježbanje. Metoda se može prilagoditi potrebama zajednice u kojoj se koristi. U Venezueli – zemlji u kojoj je nastala, razvila se primarno kao potreba da se djeci koja žive u neimaštini ili pak tamo gdje im kulturni sadržaj nije dostupan, stvori mogućnost da uđu u svijet umjetnosti i dobiju priliku. U Europi ima različite primjene te ta iskustva imamo priliku upoznati kroz radionice koje udruga organizira u sklopu projekta „El Sistema u Istri“, koji udruga provodi u partnerstvu sa Zakladom za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, a koji je financiran od Europske unije i sufinanciran od Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Priredio B. V.

Leave a Reply


+ 6 = 13

KULTURISTRA – Sito internet culturale della Regione Istriana


Kulturistra.hr è un progetto della Regione Istriana e dell’Associazione Metamedij avviato e finalizzato allo sviluppo della rete informatica culturale nella Regione Istriana. Il progetto mira ad offrire informazioni sulle attualità culturali e nello stesso tempo offrire l’accesso a varie basi di dati che conterranno informazioni su tutte le persone attive nella scena culturale, sulle attività culturali, sui concorsi internazionali e sui potenziali partner internazionali. Con questo progetto vogliamo migliorare la comunicazione a livello orizzontale e verticale, che significa la comunicazione tra differenti enti culturali Istriani, tra gli enti culturali e gli artisti, ed in fine tra gli enti culturali, gli artisti ed il pubblico.
Il progetto è finanziato dalla Regione Istriana.

CONTATTACI

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum