JAMM’EUROPE – Uloga kulture i umjetnosti u budućnosti Europe

535045_931666753549718_2025875443960805860_n

Potaknuti objavom Bijele knjige o budućnosti Europe koju je Junckerova komisija predstavila u ožujku 2017., zajednica Cultural Action Europe (CAE) pokrenula je niz okupljanja i debata kojima se želi podržati rad na mogućem scenariju koji može voditi do održive budućnosti europskog projekta.

Iako se u Bijeloj knjizi o budućnosti Europe ni u jednoj od pet ponuđenih točaka ne spominje kultura, Cultural Action Europe (CAE) podržava činjenicu da se ipak poduzima inicijativa u ovim ključnim vremenima, te potiče na stvaranje scenarija koji bi mogao biti odlučan za budućnost Europe i njezinog pozicioniranja na globalnoj razini. U tom kontekstu CAE u svibnju i lipnju organizira niz okupljanja u Zagrebu, Rimu, Bonnu, Londonu, Bruxellesu, Stockholmu, Budimpešti i Parizu provodivši intervjue s glavnim predstavnicima i dioničarima institucija EU, znanstvenicima, misliocima i istraživačima, na temelju kojih će u srpnju organizirati online debatu Jamm’Europe. Jamm’Europe biti će online diskusija gdje će se okupiti članovi CAE zajednice ali i šira javnost kako bi zajedno promišljali o budućnosti Europe u ovom ključnom povijesnom trenutku. Cilj ove online diskusije, koja će se održati u srijedu 5. srpnja, je poticanje razgovora o budućnosti Europe, ali i kolektivno oblikovanje uspješnog kulturnog scenarija. Jamm’Europe služiti će kao osnova za predlaganje alternativne europske budućnosti koja uključuje kulturu i umjetnost. Rasprava je osmišljena tako da bude inkluzivna te otvorena svima, a više informacija možete saznati na službenoj stranici.

ning_startungtime

 

Leave a Reply


1 + = 10

KULTURISTRA – Sito internet culturale della Regione Istriana


Kulturistra.hr è un progetto della Regione Istriana e dell’Associazione Metamedij avviato e finalizzato allo sviluppo della rete informatica culturale nella Regione Istriana. Il progetto mira ad offrire informazioni sulle attualità culturali e nello stesso tempo offrire l’accesso a varie basi di dati che conterranno informazioni su tutte le persone attive nella scena culturale, sulle attività culturali, sui concorsi internazionali e sui potenziali partner internazionali. Con questo progetto vogliamo migliorare la comunicazione a livello orizzontale e verticale, che significa la comunicazione tra differenti enti culturali Istriani, tra gli enti culturali e gli artisti, ed in fine tra gli enti culturali, gli artisti ed il pubblico.
Il progetto è finanziato dalla Regione Istriana.

CONTATTACI

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2018 | Impressum