Započela radionica spekulativnog dizajna „Život na Internetu“ udruge Metamedij

Besplatna radionica spekulativnog dizajna nazivom “Život na Internetu” koju udruga Metamedij ostvaruje u suradnji s Odsjekom za dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke akademije u Splitu, započela je s radom u ponedjeljak 26. lipnja u prostorima udruge Metamedij.

radionica život na internetuRadionica je započela uvodnim riječima organizatora: Marina Jurcana, Maje Iskra i Mateje filipović-Sandalj (u ime Metamedije) i Olega Šurana (u ime Odsjeka za dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke akademije u Splitu). Oni su počaznicima dali osnovne informacije o temi radionice sve što ih narednih dana očekuje.

Radionica nije namijenjena samo polaznicima već i široj javnosti koja će moći prisustvovati javnim predavanjima i finalnoj prezentaciji radova u subotu , 1. srpnja, u 19 sati u MMC-u Luka.

Prvo javno predavanje Estelle Hary i Lee Lippera iz francuskog studija Design Fictiona naziva „The Data of You“ na programu je u ponedjeljak 26. lipnja u 19 sati u prostorima EduSplasha u Društvenom centru Rojc, a bavit će se pitanjem privatnosti, s kratkim uvodom u njeno podrijetlo i evoluciju, odnosno kako se koncept privatnosti mijenja s porastom digitalnih tehnologija. Damir Prizmić iz radionica život na internetu (2)Radione održat će predavanje na temu „Open source (vs) Art“ u utorak 27. lipnja u 19 sati također u prostorima EduSplasha. Krešimir Krolo će održati predavanje „Come out and play: digitalno-interaktivni mediji i participatorna kultura“ u srijedu 28. lipnja u 18.30 sati u prostorima EduSplasha, dok će Jelena Fiškuš i Sean Poropat iz Sonde održati predavanje na temu „Važno je sudjelovati“ istog dana u 19.30 sati također u Rojcu.

Više informacija o radionici spekulativnog dizajna „Život na Internetu“ moguće je pronaći na stranicama udruge Metamedij.

Tekst i fotografije Boris VINCEK

Leave a Reply


9 − 2 =

KULTURISTRA – Sito internet culturale della Regione Istriana


Kulturistra.hr è un progetto della Regione Istriana e dell’Associazione Metamedij avviato e finalizzato allo sviluppo della rete informatica culturale nella Regione Istriana. Il progetto mira ad offrire informazioni sulle attualità culturali e nello stesso tempo offrire l’accesso a varie basi di dati che conterranno informazioni su tutte le persone attive nella scena culturale, sulle attività culturali, sui concorsi internazionali e sui potenziali partner internazionali. Con questo progetto vogliamo migliorare la comunicazione a livello orizzontale e verticale, che significa la comunicazione tra differenti enti culturali Istriani, tra gli enti culturali e gli artisti, ed in fine tra gli enti culturali, gli artisti ed il pubblico.
Il progetto è finanziato dalla Regione Istriana.

CONTATTACI

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum