Svečano otvorenje 64. Pulskog filmskog festivala

Svečanost otvorenja 64. Pulskog filmskog festivala održana je u subotu, 15. srpnja, u pulskoj Areni. Otvorenje je započelo na „ružičastom“ tepihu po kojem su prodefilirali gosti festivala i filmske ekipe, a taj dio programa vodili su Jelena Vitasović i Davor Garić. Kao i svake godine ceremonija je započela hrvatskom i istarskom himnom koje je otpjevala Vana u pratnji Bruna Krajcara na glasoviru.

IMG_3785

Voditelji programa svečanog otvaranja bili su Iva Šulentić i Ivan Vukušić, a njihova je zadaća bila pozdraviti brojnu festivalsku publiku, predstaviti foršpane filmova u konkurenciji za glavne festivalske nagrade te ostale govornike koji su se izredali na pozornici. Prva na redu bila je ravnateljica JU Pula Film Festival Gordana Restović koja je pozdravila publiku, filmske ekipe i profesionalce te sve festivalske goste i zahvalila velikom organizacijskom timu koji stoji iza programski najsadržajnijeg festivala dosada.

IMG_3852

„Trudili smo se da ove godine učinimo festival bogatijim i sadržajnijim te vjerujem da smo u tome i uspjeli. Pred nama je novi Pulski filmski festival jer svaki je na svoj način neponovljiv organizacijskom i programskom profinjenošću“, kazala je Restović. Publici u pulskoj Areni se potom obratio povratnički umjetnički ravnatelj Zlatko Vidačković: „Na ovogodišnjoj Puli imat ćemo priliku pogledati 170 filmova, od koji je čak 88 premijera i ono što me posebno veseli, ukupno 15 filmova iz hrvatskog programa što je dosada najveći broj hrvatskih filmova u programu.“

64. Pulski filmski festival otvorila je ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek koja je pohvalila ovogodišnju konkurenciju u Hrvatskom programu koja pokazuje vitalitet i vrijednost hrvatske filmske produkcije.

„U svemu najvažniju ulogu imaju veliki festivali poput Pule, ali i naša nacionalna industrija te Hrvatski audiovizualni centar, koji je postao najvažnija platforma za razvoj sedme umjetnosti u Hrvatskoj“, kazala je Obuljen Koržinek.

IMG_3792

Uslijedili su nezaobilazan vatromet te projekcije filmova „Lavina“ redatelja Stanislava Tomića i „ZG80“ u režiji Igora Šeregija.

Tekst Boris VINCEK
Fotografije Mateja FILIPOVIĆ-SANDALJ

Leave a Reply


1 + = 6

KULTURISTRA – Sito internet culturale della Regione Istriana


Kulturistra.hr è un progetto della Regione Istriana e dell’Associazione Metamedij avviato e finalizzato allo sviluppo della rete informatica culturale nella Regione Istriana. Il progetto mira ad offrire informazioni sulle attualità culturali e nello stesso tempo offrire l’accesso a varie basi di dati che conterranno informazioni su tutte le persone attive nella scena culturale, sulle attività culturali, sui concorsi internazionali e sui potenziali partner internazionali. Con questo progetto vogliamo migliorare la comunicazione a livello orizzontale e verticale, che significa la comunicazione tra differenti enti culturali Istriani, tra gli enti culturali e gli artisti, ed in fine tra gli enti culturali, gli artisti ed il pubblico.
Il progetto è finanziato dalla Regione Istriana.

CONTATTACI

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum