Dječje radionice na festivalu Media Mediterranea 19

U okviru ovogodišnjeg Media Mediterranea festivala koji će biti održan 18. i 19. kolovoza u Titovom parku, udruga Metamedij u suradnji s DiA DAI SAI te FabLab Hrvatska organizirati će i radionice za djecu i mlade. Radionice su besplatne i ne zahtijevaju nikakvo predznanje.

FabLabbing: od 2D digitalizacije do 3D ispisa

_DSC6360 (801x1200)FabLab je neprofitna udruga građana osnovana 2013. s ciljem upoznavanja s novim tehnologijama digitalne proizvodnje, koje koriste za uključivanje prvenstveno mladih i unaprjeđenje njihovih STE[A]M vještina. Svoje aktivnosti udruga provodi kroz tri osnovne misije: 1. Obrazovanje, pod sloganom “Stvori u školi”, od osnovnih, srednjih škola do sveučilišta i cijeloživotnog obrazovanja, 2. Lokalne zajednice, pod sloganom “Pruži ruku”, gdje nove tehnologije približavaju lokalnoj zajednici i udrugama s naglaskom na osobe s posebnim potrebama, te 3. Poduzetništvo, do sloganom “Izradi lokalno, ponudi globalno”, namijenjenu unapređenju poduzetništva.

Radionica je namijenjena upoznavanju s osnovama 2D digitalizacije te 3D ispisa. Polaznici radionice moći će izraditi svoj crtež ili kolaž kojeg će potom prenijeti kao otisak na tkaninu, a najbolji će rad dobiti i predmet izrađen na 3D printeru.

Vrijeme održavanja radionice: petak, 18.08.2017. i subota 19.08.2017., od 18.00 do 21.00 sati.

Dob sudionika: Radionica je namijenjena školarcima (od 7 godina na dalje), no mogu se priključiti i mlađi ukoliko će im roditelji pomagati.

Prijave za ovu radionicu nisu potrebne. Za dodatne informacije: contact@metamedia.hr

DiA: romantični scenariji

DiA DAI SAI je kolektiv arhitekata koji izvodi prostorne vježbe s djecom. Punim imenom Sekcija Djeca i Arhitektura, pod okriljem Društva arhitekata Istre – kolektiv djeluje od 2010., nastao sa željom da doprinese osnovnom likovnom obrazovanju u zakinutom školskom kurikulumu, optimalnoga opterećenja od cijelih 1 sat tjedno. Kako bi to ostvarila, DiA DAI SAI prostor objašnjavaju kroz igru, gestu, događaj i pritom namjerava osnažiti senzibilitet za 3D granice koje na mnogostruke načine definiraju našu stvarnost.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAZa ovogodišnje izdanje festivala DiA se planira zadržati što je više moguće u prostoru čežnje. Maštarijama nema kraja kada projiciramo likove u ljubavnoj igri, pa smo tako poželjeli inscenirati nekoliko zamišljenih romantičnih događaja, kojima ćemo prethodno u glini stvoriti prostorni okvir. Hoće li GIF format, u koji ćemo spremiti naš konačni proizvod, doprinijeti dekonstrukciji zbilje i mašte – provjerite i zaključite. Taloga uvijek ostaje.

Radionica uključuje izradu nekoliko okvira za priču (kutija) u kojima će se od gline modelirati scenografija za prizor ljubavne igre. Neka mjesta bit će predefinirana (podzemni pulski tuneli, malo rimsko kazalište, utvrda Kaštela), a neka će nastati na samoj radionici.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPriču inscenacije trebaju smisliti djeca i zato je poželjno (ali nije nužno) da na radionicu dođu s već zamišljenom okosnicom priče, koju ćemo zajedno prilagoditi mjestu. Također bi bilo zgodno da nam djeca donesu svoje izabrane igračke koje će postati likovi na snimljenom materijalu, molimo veličine najviše 12-15 cm.

Što sagradimo i uprizorimo snimit ćemo i montirati u GIF format.

Krajnji uradak bit će prikazan na festivalu narednoga dana, u subotu 19. kolovoza, za vrijeme trajanja festivala u Titovom parku (od 18.00 do 01.00 sat).

Vrijeme održavanja radionice: petak, 18.08.2017., od 18.00 do 20.00 sati, Titov park.

Dob sudionika: od 9 do 12 godina, za sudjelovanje molimo prijaviti dijete na mail sekcija.dia@gmail.com. U prijavi je potrebno navesti ime, prezime i dob djeteta te broj telefona za kontakt.

Izvor

Leave a Reply


8 + = 16

KULTURISTRA – Sito internet culturale della Regione Istriana


Kulturistra.hr è un progetto della Regione Istriana e dell’Associazione Metamedij avviato e finalizzato allo sviluppo della rete informatica culturale nella Regione Istriana. Il progetto mira ad offrire informazioni sulle attualità culturali e nello stesso tempo offrire l’accesso a varie basi di dati che conterranno informazioni su tutte le persone attive nella scena culturale, sulle attività culturali, sui concorsi internazionali e sui potenziali partner internazionali. Con questo progetto vogliamo migliorare la comunicazione a livello orizzontale e verticale, che significa la comunicazione tra differenti enti culturali Istriani, tra gli enti culturali e gli artisti, ed in fine tra gli enti culturali, gli artisti ed il pubblico.
Il progetto è finanziato dalla Regione Istriana.

CONTATTACI

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum