ROVINJ OTVORIO PRVI COWORKING PROSTOR U ISTRI

Nakon Zagreba, Rijeke, Zadra i Osijeka, i Istra ima svoj coworking prostor u Rovinju. Kao što je na konferenciji za medije kojom je predstavljen projekt naglasio gradonačelnik Marko Paliaga, rezultat je to trogodišnjeg rada i truda Gradske uprave u smislu spajanja javnog sektora i civilnih udruga, a sve u cilju realizacije jednog jedinstvenog multifunkcionalnog prostora sa ciljem umrežavanja profesionalaca i slobodnih stručnjaka, te osiguravanja jeftinijeg poslovnog prostora i zajedničke suradnje i poticanja određenih inovacija.

cowork1 (1200x801)„Cilj je coworkinga ne samo zapošljavati i umrežavati mlade stručnjake iz Rovinja već pokušati napraviti jednu širu mrežu nezavisnih znanstvenika, stručnjaka i umjetnika koji bi na nivou regija, u Europi mogli surađivati međusobno, raditi i stvarati. Radi se o jednom jedinstvenom prostoru jer se u istoj zgradi nalaze poduzetnički inkubator i coworking prostor koji su međusobno kompatibilni. Ovdje će se okupljati različita zanimanja i vjerujemo da će to postati jedan rasadnik dobih ideja“, objasnio je Paliaga.

Inicijator projekta je udruga Faro11, grupa nezavisnih profesionalaca koja se okupila sa ciljem rješavanja problema prostora za rad u Rovinju. „Znamo da nije lako mladim i budućim poduzetnicima pronaći i iznajmiti ured, kako cijenovno, tako i prostorno. S ciljem rješavanja tog problema, uspostavili smo dijalog sa Gradom koji se pokazao zaista plodonosnim jer nas je doveo do rezultata koji je jedinstven u Hrvatskoj“, izjavila je predsjednica udruge Tamara Nikolić Đerić.

Za rad sa korisnicima biti će zadužena Ivana Čehić Rabljenović, koja je na konferenciji pojasnila osnovni program coworking prostora, gdje će se održavati radionice crowdfundinga, društvenog poduzetništva, on line marketinga, provođenja EU projekata, ali i savjetovanja na dnevnoj bazi iz kulturno kreativne industrije, dostupnih poticaja na lokalnoj i nacionalnoj razini, te razne konferencije i seminari, kao i podrška lokalnim neprofitnim organizacijama u vođenju vlastitih projekata.

cowork2 (1200x801)Dizajn interijera potpisuje mlada članica udruge Alberta Nikolov a ukupno je u adaptaciju prostora utrošeno oko 900.000 kuna koje je za tu investiciju osigurao Grad Rovinj.

Prostor je otvoren svim osobama koje svoju djelatnost mogu obavljati putem računala, u dijeljenom prostoru koji će biti otvoren od ponedjeljka do petka, od 9 do 17 sati, a po potrebi će se radno vrijeme naknadno i produžiti. U prostoru je dostupan radni stol, ormarić s ključem, kuhinja, printer, scanner, te sala za sastanke. Cjenik će biti dostupan na Facebook stranici Coworking Rovinj i na webu a cijene su – kako je pojasnila Tamara Nikolić Đerić – rezultat praćenja hrvatskih cijena sa pogodnostima od 50% popusta za stanovnike Grada Rovinja. Okvirna cijena kreće se oko 1.000 kuna mjesečno za puno radno vrijeme, odnosno 500 kuna za stanovnike grada, uz mogućnost odabira raznih paketa ovisno o količini korištenja prostora.

Izvor

Leave a Reply


7 − 6 =

KULTURISTRA – Sito internet culturale della Regione Istriana


Kulturistra.hr è un progetto della Regione Istriana e dell’Associazione Metamedij avviato e finalizzato allo sviluppo della rete informatica culturale nella Regione Istriana. Il progetto mira ad offrire informazioni sulle attualità culturali e nello stesso tempo offrire l’accesso a varie basi di dati che conterranno informazioni su tutte le persone attive nella scena culturale, sulle attività culturali, sui concorsi internazionali e sui potenziali partner internazionali. Con questo progetto vogliamo migliorare la comunicazione a livello orizzontale e verticale, che significa la comunicazione tra differenti enti culturali Istriani, tra gli enti culturali e gli artisti, ed in fine tra gli enti culturali, gli artisti ed il pubblico.
Il progetto è finanziato dalla Regione Istriana.

CONTATTACI

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum