3. Konferencija o kreativnim industrijama – Kulturni menadžment

Faro11 u suradnji s Istarskom kulturnom agencijom organizira treću po redu konferenciju o kreativnim industrijama, u petak i subotu, 27. i 28. listopada u prostorima Coworking Rovinja. Fokus treće edicije je na kulturnom menadžmentu, karici u produkciji i upravljanju kulturnim sektorom koji u Hrvatskoj ima puno potencijala za razvoj i doprinos ne samo kulturnoj sceni već i gospodarskoj i turističkoj. Konferencija je dvodnevna te ima za cilj razmjenu iskustva i otvaranje novih prilika za mlade kulturnjake (u mendžmentu i produkciji) u Istri i Hrvatskoj.

kult m

Program:

PETAK 27.10.2017.

• Organiziran posjet izložbe TARWUK, Etnografski Muzej Istre, Pazin

• Networking with artists: o umjetničkim rezidencijalnim programima i razvoju*

Zamišljena kao neformalna rasprava u kojoj će umjetnici koji su sudjelovali u raznim umjetničkim rezidencijalnim programima izmjenjivati vlastita konkretna iskustva i znanja o takvim i sličnim projektima za razvoj talenata. U raspravi će se govoriti o tome kako organizirati, održati i unaprijediti programe umjetničkih rezidencija, čemu posvetiti posebnu pažnju, koja je njihova umjetnička, a koja šira, društvena uloga? Vidjeti ćemo i zašto su takvi programi važni, koji je njihov primarni cilj te koji su glavni izazovi. Raspravom želimo ponuditi uvide i saznanja o tome kako najbolje organizirati rezidencijalne umjetničke programe, te potaknuti umrežavanje prisutnih aktera.

Gosti: Hrvoje Hiršl, Liberta Mišan, Dragana Sapanjoš, Valerija Zabret aka Valerie Wolf Gang

Moderator: Boris Vincek

* (Ovaj) dio programa je realiziran putem projekta Međunarodne aktivnosti MP3 platforme koje podupiru Istarska županija i Ministarstvo kulture RH.

SUBOTA 28.10.2017.

Predavanja i radionice, utemeljena na vlastitom iskustvu i radu u domeni kulturnog menadžmenta, istarskoj publici predstaviti će prema planu slijedeći gosti:

Marin Lukanović, filmolog, redatelj, oblikovatelj videa i producent iz Rijeke, predsjednica Hrvatske Alijanse Kulture i osnivačica Doors Art Foundation Daniela Urem, Davor Mišković, osnivač Udruge Drugo more i Clubture, Marino Jurcan, predsjednik udruge Metamedij i MP3 platforme čiji je cilj zagovaranje u sklopu osnivanja centra za nove medije, Nataša Bošnjaković, Rebel Kolektiv, privatna tvrtka koja u suradnji sa Muzejom Grada Rovinja i privatnim kolekcionarima realizira izložbe slavnih umjetnika.

Broj sudionika i sudionica je ograničen pa obavještavamo sve zainteresirane da svoje sudjelovanje na konferenciji prijave do srijede, 25. listopada 2017. na slijedeći mail: ivana@faro11.com.

Priredio B. V.

Leave a Reply


+ 5 = 10

KULTURISTRA – Sito internet culturale della Regione Istriana


Kulturistra.hr è un progetto della Regione Istriana e dell’Associazione Metamedij avviato e finalizzato allo sviluppo della rete informatica culturale nella Regione Istriana. Il progetto mira ad offrire informazioni sulle attualità culturali e nello stesso tempo offrire l’accesso a varie basi di dati che conterranno informazioni su tutte le persone attive nella scena culturale, sulle attività culturali, sui concorsi internazionali e sui potenziali partner internazionali. Con questo progetto vogliamo migliorare la comunicazione a livello orizzontale e verticale, che significa la comunicazione tra differenti enti culturali Istriani, tra gli enti culturali e gli artisti, ed in fine tra gli enti culturali, gli artisti ed il pubblico.
Il progetto è finanziato dalla Regione Istriana.

CONTATTACI

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum