Koncertom Jean-Michela Bernarda završen 5. Međunarodni festivala glazbe i zvuka

Svečanim koncertom Jean-Michela Bernarda završen je 5. Međunarodni festival glazbe i zvuka koji je održan od 20. do 22. listopada u pulskom hotelu Park Plaza Histria. Jean-Michel Bernard, slavni je P1190458 (1200x900)francuski pijanist i skladatelj filmske glazbe, koji je u tijekom svoje karijere surađivao s redateljima kao što su Martin Scorsese (“Taksist”, “Razjareni bik”, “Posljednje Kristovo iskušenje”, “Pokojni”), Wes Anderson (“Hotel Grand Budapest”) i Michel Gondry („Ljudska priroda“). Tijekom koncerta pridružila mu se i supruga – japanska glazbenica i pjevačica Kimiko Ono, a prije njegovog nastupa izvedbom jedne skladbe publiku je počastio i umjetnički direktor festivala Ozren Glaser.

ISFMF jedan je od tek četiri festivala filmske glazbe na svijetu. Misija festivala je promoviranje glazbe i zvuka kao nezamjenjivih elemenata u filmu, umrežavanje skladatelja, majstora zvuka, filmaša i ostalih ljubitelja filma i filmske glazbe.

P1190450 (1200x900)Bogat ovogodišnji program sastojao se od panela i masterclass predavanja na teme: Kako emocija ulazi u glazbu?; Kreativnost u glazbi; Glazba u filmu Gospodar prstenova; Zvuk vrijedan Oscara; Žene u Show Businessu; Umjetnost dizajniranja zvuka, itd. Sve ove i mnoge druge zanimljive teme posjetiteljima festivala predstavili su gosti poput producentice Beth Krakower, osnivačice The Krakower Group, tvrtke specijalizirane za zastupanje skladatelja i rukovoditelja u industriji filmske i TV glazbe; Roberta Townsona, producenta i izvršnog predsjednik Varese Sarabande (Universal Music Group), najveće izdavačke kuće za filmsku glazbu na svijetu, koji je sam potpisao izdavanje preko 1300 albuma filmske glazbe; Jean-Michela Bernarda, čuvenog francuskog pijaniste i skladatelja filmske glazbe bogate karijere u kojoj je surađivao s redateljima kao što su Martin Scorsese i Wes Anderson, čovjek kojeg je Ray Charles smatrao genijem; Selme Prodanović, uspješne poduzetnice te filmske i glazbene producentica koja inspirira pojedince diljem svijeta da postanu uspješni poduzetnici, a tu su bili i mnogi drugi uspješni stručnjaci iz regije i svijeta koji su upravo kroz svoju stručnost i iskustvo sudionike festivala uveli u svijet filmske glazbe.

Tekst i fotografije B. VINCEK

Leave a Reply


7 − = 2

KULTURISTRA – Sito internet culturale della Regione Istriana


Kulturistra.hr è un progetto della Regione Istriana e dell’Associazione Metamedij avviato e finalizzato allo sviluppo della rete informatica culturale nella Regione Istriana. Il progetto mira ad offrire informazioni sulle attualità culturali e nello stesso tempo offrire l’accesso a varie basi di dati che conterranno informazioni su tutte le persone attive nella scena culturale, sulle attività culturali, sui concorsi internazionali e sui potenziali partner internazionali. Con questo progetto vogliamo migliorare la comunicazione a livello orizzontale e verticale, che significa la comunicazione tra differenti enti culturali Istriani, tra gli enti culturali e gli artisti, ed in fine tra gli enti culturali, gli artisti ed il pubblico.
Il progetto è finanziato dalla Regione Istriana.

CONTATTACI

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum