3. PULICA U KAPUTU – Dani dječjeg filma (od 15. do 19. Studenog) u kinu Valli

Ovogodišnji posljednji program Pulskog filmskog festivala – Pulica u kaputu –  od 15. do 19. studenog, u jutarnjim i popodnevnim terminima u Kinu Valli donosi 12 vrhunskih filmova pulicanamijenjenih najmlađima. Niz kratkih i dugometražnih filmova, namijenjeni predškolskom i školskom uzrastu, interpretirati će njima bliske teme poput prijateljstva, školovanja i obitelji, i ujedno im na taj način predstaviti i neospornu kvalitetu alternativne kinematografije naspram holivudskih hitova; između kojih francusku, češku, kolumbijsku i japansku produkciju. Filmove će ocjenjivati ‘stručan’ dječji žiri, ali i publika koja će po završetku svakog filma zaokružiti željenu ocjenu na glasačkom listiću.

Popularna jednodnevna, dvosatna radionica izrade filmske knjige (flipbooka), održavat  će  se  svakodnevno, a namijenjena je djeci od 7  do 12 godina. U uvodnom teorijskom dijelu polaznici će dobiti kratki uvid u svijet animacije i animiranog filma, a potom će se održati praktični dio radionice u kojem će svatko od polaznika, uz stručno vodstvo mentora Vibora Juhasa, izraditi svoj primjerak animirane priče. Prijava je obvezna zbog ograničenog broja mjesta a može se izvršiti e-poštom na fus@kinovall.net.

Uz filmove i radionicu, 3. Pulica u kaputu donosi i svakodnevno polusatno čitanje priča u suradnji s Udrugom Pusti priču, dok je u suradnji s Udrugom Art studio realizirana izložba keramičkih predmeta koje su zajedno izradili djeca i roditelji.

Programu neće nedostajati ni glazbe za što se pobrinula Udruga OKUD Istra, koja okuplja sve ljubitelje glazbe, a posebno mladež. Sa svojim sekcijama doprinosi promicanju i afirmaciji kulturnog identiteta grada Pule, Istarske županije i Republike Hrvatske u svijetu. Posebna je briga udruge promicanje i promoviranje harmonike, pa je u OKUD-u Istra najznačajnija sekcija harmonikaški orkestar “Stanko Mihovilić“. OKUD će tijekom 3. Pulice u kaputu prirediti 5 kratkih koncerata koji će se održati u velikoj dvorani Kina neposredno prije projekcija filmova. I interijer kina će biti posebno osmišljen a za uređenje pobrinuli su se  učenici Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna-Pula, grafičkog i kiparskog usmjerenja pod vodstvom nastavnika Alena Floričića i Andija Pekice.

Ulaz na sve projekcije i popratne programe je slobodan.

Priredio B. V.

Leave a Reply


7 − = 6

KULTURISTRA – Sito internet culturale della Regione Istriana


Kulturistra.hr è un progetto della Regione Istriana e dell’Associazione Metamedij avviato e finalizzato allo sviluppo della rete informatica culturale nella Regione Istriana. Il progetto mira ad offrire informazioni sulle attualità culturali e nello stesso tempo offrire l’accesso a varie basi di dati che conterranno informazioni su tutte le persone attive nella scena culturale, sulle attività culturali, sui concorsi internazionali e sui potenziali partner internazionali. Con questo progetto vogliamo migliorare la comunicazione a livello orizzontale e verticale, che significa la comunicazione tra differenti enti culturali Istriani, tra gli enti culturali e gli artisti, ed in fine tra gli enti culturali, gli artisti ed il pubblico.
Il progetto è finanziato dalla Regione Istriana.

CONTATTACI

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum