Počeli upisi u 13. Školu filma „Pulska filmska tvornica 2017.“

13. Škola filma „Pulska filmska tvornica 2017.“ koju će voditi filmski autor Zorko Sirotić, redatelj i scenarist Toma Zidić, snimatelj Martin Šatović te producent i montažer Marko PULSKA_FILMSKA_TVORNICAZdravković-Kunac bit će održana od 6. do 16. studenog u Klubu PFT-a. Besplatna Škola u sklopu koje će polaznici realizirati svoj kratkometražni dokumentarni ili eksperimentalni film počet će u ponedjeljak, 6. studenog, u 18 sati, dok će u četvrtak, 16. studenog, u 21 sat biti održana premijera nastalih radova. Prijave se primaju do 6. studenog, a sudjelovanje je ograničeno na deset polaznika.

Kao i do sada, Škola će se sastojati od razrade ideje i scenarija, snimanja te montaže, no ovog će puta za realizaciju filmova polaznici imati na raspolaganju deset dana. Oni će biti podijeljeni u grupice svaku od kojih će kroz cjelokupni proces izrade filma voditi po jedan voditelj, s time da će filmove razvijati ne samo putem individualnog mentorstva već i na zajedničkim sastancima.

Škola je namijenjena kreativnim osobama bez ili s malo iskustva u izradi filma koje žele savladati proces njegove realizacije i napraviti vlastiti film. Ona se nastavlja na dosadašnju Mentori 13 radioniceLjetnu radionicu izrade filma koja je nakon desetogodišnjeg rada promijenila koncept u cilju postizanja kvalitetnog obrazovanja i produkcije lokalnih umjetničkih snaga.

Zainteresirani za pohađanje moraju ispuniti prijavnicu koja se nalazi ovdje te navesti ideju za film ili napisati kratki sinopsis, odnosno nekoliko rečenica o priči koju namjeravaju ekranizirati.

Pulska filmska tvornica organizira Školu u suradnji s Kinoklubom Zagreb i Hrvatskim filmskim savezom, a uz financijsku pomoć Hrvatskog audiovizualnog centra i Zaklade Kultura nova.

Dodatne informacije moguće je dobiti putem maila pulskafilmskatvornica@gmail.com i broja mobitela 095 55 818 53.

BIOGRAFIJE VODITELJA:

Zorko Sirotić (1985.) je član Kinokluba Zagreb (od 2000. godine) u kojem je od 2014. Koordinator produkcije. Autor je više igranih, dokumentarnih, namjenskih i eksperimentalnih filmova prikazivanih na domaćim i inozemnim festivalima, te na televiziji. Od 2013. do 2015. radio je kao televizijski snimatelj. Od 2015. godine mentorira filmsku radionicu na festivalu “7 dana stvaranja” u Pazinu, a iste godine postaje i voditelj Inspiration Foruma na Jihlava International Documentary Film Festivalu u Češkoj. Njegovo formalno obrazovanje uključuje primijenjene umjetnosti, primijenjene znanosti u sigurnosti, religijske znanosti i film. Trenutno je na diplomskom studiju FTV režije na ADU. Tvorac je underground talk showa  “Sudnji dan” i emisije “Val razuma” na Radio Studentu. Dugi niz godina je stalni suradnik dvotjednika za kulturna i društvena zbivanja “Zarez”. Objavljivani je pisac, prevoditelj i lektor, te je predstavnik organizacije the Beard Liberation Front za Centralnu i Istočnu Evropu (imenovan 2013. godine). 2016. godine postaje programski direktor revije hrvatskog kratkog filma “Kratki na brzinu”.

Toma Zidić (1988.) je redatelj i scenarist s više od deset godina iskustva u filmskoj industriji. Prve filmove realizirao je 2004. kao član Kinokluba Zagreb. Otada je napravio deset kratkometražnih filmova i režirao dvije kazališne predstave. Objavljivan je autor poezije i suosnivač te umjetnički ravnatelj revije hrvatskih kratkometražnih filmova „Kratki na brzinu“. Živi i radi u Zagrebu.

Martin Šatović (1992.) je apsolvent snimanja na ADU. S Lukom Lovrenčićem snimio je srednjemetražni televizijski dokumentarac „Tri za deset“. Također, snimao je brojne studentske filmove u sklopu Akademije, a bio je i direktor fotografije na filmu „Povratak“ Filipa Herakovića. Na Špancirfestu je vodio radionicu „Filmsko kazalište“, na festivalu Vizura otoka bio je asistent voditelju radionice „One Take“, dok je u Školi medijske kulture „Ante Peterlić“ bio asistent na Radionici snimanja.  Do sada je imao jednu samostalnu izložbu fotografija i sudjelovao na dvjema grupnim.

Marko Zdravković-Kunac je bio koordinator i voditelj programa Autonomne tvornice kulture Attack te osnivač Festivala Alternativnog Kazališnog Izričaja (FAKI). Bio je osnivač i prvi predsjednik Fantastično dobre institucije Fade In u sklopu koje je kao producent i novinar realizirao preko 150 reportaža za HRT-ovu emisiju „Dobro Jutro, Hrvatska“. Producirao je TV serijal „Treći sektor“ , koproducirao s udrugom B.a.B.e. dokumentarni film „Iskrivljeni odrazi“ Tatjane Božić te niz kratkih promotivnih filmova. Godine 2004. pokrenuo je Pulsku filmsku tvornicu unutar koje je vodio 20-ak različitih radionica i producirao preko 70 filmova. Radio je i kao profesionalni montažer u raznim studijima te na lokalnim i državnim televizijama.

Priredio B. V.

Leave a Reply


6 + 9 =

KULTURISTRA – Sito internet culturale della Regione Istriana


Kulturistra.hr è un progetto della Regione Istriana e dell’Associazione Metamedij avviato e finalizzato allo sviluppo della rete informatica culturale nella Regione Istriana. Il progetto mira ad offrire informazioni sulle attualità culturali e nello stesso tempo offrire l’accesso a varie basi di dati che conterranno informazioni su tutte le persone attive nella scena culturale, sulle attività culturali, sui concorsi internazionali e sui potenziali partner internazionali. Con questo progetto vogliamo migliorare la comunicazione a livello orizzontale e verticale, che significa la comunicazione tra differenti enti culturali Istriani, tra gli enti culturali e gli artisti, ed in fine tra gli enti culturali, gli artisti ed il pubblico.
Il progetto è finanziato dalla Regione Istriana.

CONTATTACI

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum