„Pun kufer“ – predstava o onima koji odlaze u porečkom kazalištu

Jesen u porečkom kazalištu donijela je bogat program za djecu i odrasle, a kako je interes za predstave velik, Pučko otvoreno učilište Poreč dodalo je još jedan naslov. Već 4. prosinca u Poreču gostuje Kontrast Teatar s predstavom „Pun kufer“ koja obrađuje aktualnu temu iseljavanja mladih iz države. Predstava je premijeru doživjela u rujnu, pa će je porečka publika imati priliku pogledati među prvima, a srednjoškolci i po posebnoj adventskoj cijeni od 15 kuna.

a2 (1200x800)

Od svoje premijere prije tri mjeseca predstava je primila brojne pozitivne kritike, a mladi Kontrast Teatar upisala na mapu perspektivnih hrvatskih kazališnih projekata. Naime, iako „Pun kufer“ govori o onima koji odlaze, osnivači Kontrast Teatra Matko Buvač i Andro Damiš u Prelogu su odlučili ostati i, čak i prije diplome osječke Umjetničke Akademije, odlučili pokrenuti vlastitu kazališnu družinu.

a3 (1200x801)

„„Pun kufer“ je slatko-gorka priča o životima dvojice najboljih prijatelja, o životima u kojima će publika bar na trenutak prepoznati nekog svog, onog nekog tko je otišao i ne zna želi li i može li se vratiti. Punih kufera, u kojima se može pronaći sve osim novca, iz svoje su se zemlje iskrali i Jura i Vjeko. U čije će sve zamke i čije čari upadati u obećanim zemljama i može li njihov povratak donijeti boljitak, blagostanje i sreću, ispričat će nam Buvač i Damiš koji i glume u predstavi“ piše u opisu predstave.

Autorica predstave je Kristina Štebih, čakovečka spisateljica, dok režiju potpisuje Barbara Rocco, iskusna akademska glumica varaždinskog HNK, koju osim po brojnim kazališnim i filmskim ulogama mnogi najviše pamte po ulozi Vlaste u legendarnim „Smogovcima.“

PLAKAT_TISAK_ispravak.cdr

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 1 = 6

KULTURISTRA – Sito internet culturale della Regione Istriana


Kulturistra.hr è un progetto della Regione Istriana e dell’Associazione Metamedij avviato e finalizzato allo sviluppo della rete informatica culturale nella Regione Istriana. Il progetto mira ad offrire informazioni sulle attualità culturali e nello stesso tempo offrire l’accesso a varie basi di dati che conterranno informazioni su tutte le persone attive nella scena culturale, sulle attività culturali, sui concorsi internazionali e sui potenziali partner internazionali. Con questo progetto vogliamo migliorare la comunicazione a livello orizzontale e verticale, che significa la comunicazione tra differenti enti culturali Istriani, tra gli enti culturali e gli artisti, ed in fine tra gli enti culturali, gli artisti ed il pubblico.
Il progetto è finanziato dalla Regione Istriana.

CONTATTACI

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum