Održana radionica „Lajk za kulturu“ udruga Metemedij i Pulska filmska tvornica

Besplatna radionica stvaranja sadržaja i promocije na društvenim mrežama naziva „Lajk za kulturu“, u organizaciji udruga Metamedij i Pulska filmska tvornica, održavana je od 6. do 18. prosinca i okupila je šesnaest polaznika.

Radionica se sastojala od četiri susreta koja su obuhvaćala teme iz novinarstva, reportažne fotografije, community manegamenta i stvaranja sadržaja za društvene mreže uz novinara i urednika Borisa Vinceka, profesionalne fotografe Hassana Abdelghania i Daniela Kiršiča te marketinških stručnjaka Branka Mejaka i Matije Plastiča iz Mijene – Agencije za digitalni marketing.

Tijekom prvog i drugog susreta polaznici su usvajali teorijska i praktična znanja koja su im bila potrebna kako bi se pripremili za samostalni rad – praćenje i izvještavanje s kulturnih događanja na području grada Pule. Za vrijeme trećeg susreta pripremljene izvještaje i fotografije objavljivali su na društvenim mrežama primjenjujući mnogobrojne savjete članova iz Mijene kako bi objavljeni sadržaji dobijeli do što većeg broja korisnika društvenih mreža. U posljednjem se susretu radilo na analizi nastupa na društvenim mrežama koristeći se alatima za praćenje metrike, pritom učeći i o razlici između organskog marketinga i plaćenih oglasa.

Nakon održane radionice, polaznicima je ponuđena mogućnost da se priključe radu u redakciji portala Kulturistra.hr te da postanu aktivni članovi marketinškog tima Pulske filmske tvornice na projektu Medionauti.

Tekst i fotografije Maja ISKRA

Leave a Reply


2 + 3 =

KULTURISTRA – Sito internet culturale della Regione Istriana


Kulturistra.hr è un progetto della Regione Istriana e dell’Associazione Metamedij avviato e finalizzato allo sviluppo della rete informatica culturale nella Regione Istriana. Il progetto mira ad offrire informazioni sulle attualità culturali e nello stesso tempo offrire l’accesso a varie basi di dati che conterranno informazioni su tutte le persone attive nella scena culturale, sulle attività culturali, sui concorsi internazionali e sui potenziali partner internazionali. Con questo progetto vogliamo migliorare la comunicazione a livello orizzontale e verticale, che significa la comunicazione tra differenti enti culturali Istriani, tra gli enti culturali e gli artisti, ed in fine tra gli enti culturali, gli artisti ed il pubblico.
Il progetto è finanziato dalla Regione Istriana.

CONTATTACI

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum