Otvorenje kluba Kotač: Odgovor srednjostrujaškim prostorima za kulturu

U Društvenom centru Rojc, u petak 8. prosinca, službeno je otvoren Klub Kotač – prvi coworking umjetnički klaster u Puli. Osnovan od strane Seasplash kolektiva kao nadogradnja postojećoj Edusplash platformi – multimedijalnoj platformi za edukaciju i razvoj. Iako Organizatori napominju da nije bilo planirano prisustvo političara, otvorenju prostorija je prisustvovao i pulski gradonačelnik Boris Miletić koji je inicijatorima zaželio puno uspjeha u radu.

Kotač je netipično coworking mjesto u kojem mogu sudjelovati svi kolektivi, udruge i pojedinci koji se bave kulturom, produkcijom kulturnih i drugih događanja. Glavna ideja je da služi kao platforma koja omogućava prostor za djelovanje, stvaranje, promišljanje i prezentaciju svih neafirmiranih umjetnika, organizatora u kulturi, aktivistima i mladima.

Organizatori su istaknuli da je udrugu Seasplash na pokretanje kluba potaknula skromna ponuda klubova i centara koji se u Puli bave umjetnošću te da su htjeli napraviti centar koji neće služiti samo za zabavu i suradnju nego i za razmjene novih ideja, kao i nova udruživanja. Naveli su i da otvorenje Kluba Kotač pulskoj nezavisnoj sceni donosi novi, nekomercijalni prostor za proizvodnju kulture te kulturnih i edukativnih programa.

U sklopu otvorenja prostora izložbom fotografija treće generacije polaznika Osnove fotografije prikazani su radovi nastali kroz Edusplash platformu. Adrenalinski udar u jednom momentu priredili su plesači iz AB Originala koji su među posjetiocima improvizirali plesnu arenu, a sve su to začinili mladi parkuristi iz Teama Limitless svojim trikovima. Predstavljeni su zatim radovi iz Ableton Laba, nakon čega je uslijedio performans „342nd Day Of The Year“ Alena i Nenada Sinkauza. Nakon ponoći krenula je i plesna zabava. Nakon ponoći, na sceni se izmjenjivalo preko 20 DJ-eva – rezidenata Seasplash kolektiva i njihovi gosti.

Tekst Dragana STANIĆ

FotografijeDaniel KIRŠIĆ

Leave a Reply


− 2 = 1

KULTURISTRA – Sito internet culturale della Regione Istriana


Kulturistra.hr è un progetto della Regione Istriana e dell’Associazione Metamedij avviato e finalizzato allo sviluppo della rete informatica culturale nella Regione Istriana. Il progetto mira ad offrire informazioni sulle attualità culturali e nello stesso tempo offrire l’accesso a varie basi di dati che conterranno informazioni su tutte le persone attive nella scena culturale, sulle attività culturali, sui concorsi internazionali e sui potenziali partner internazionali. Con questo progetto vogliamo migliorare la comunicazione a livello orizzontale e verticale, che significa la comunicazione tra differenti enti culturali Istriani, tra gli enti culturali e gli artisti, ed in fine tra gli enti culturali, gli artisti ed il pubblico.
Il progetto è finanziato dalla Regione Istriana.

CONTATTACI

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum