Indeks za cenzuru podjelio Nagrade za slobodu izražavanja za 2018.

Javni umjetnički projekt i web stranica koja govori o nezadovoljstvu na Kubi i kolektiv mladih blogera i web aktivista koji daju glas mišljenju mladih iz Demokratske Republike Kongo su među dobitnicima Nagrade za slobodu izražavanja za 2018. godinu koju dodjeljuje Indeks za cenzuru (Index on censorship).

Među pobjednicima, kojima su nagrade uručene u četvrtak 19. travnja na svečanosti u Londonu je i jedina organizacija za ljudska prava koja još uvijek djeluje u Egiptu i jedna istraživačka novinarka iz Hondurasa koja redovito riskira život za pravo na izvještavanja o tome što se događa u njenoj zemlji.

Nagrade su podijeljene u četiri kategorije: umjetnosti, kampanje, digitalni aktivizam i novinarstvo. Dobitnici su: kubanski umjetnički kolektiv Muzej neslaganja (umjetnost); Egipatska komisija za prava i slobode (kampanje); Habari RDC, kolektiv mladih kongoanskih blogera i aktivista (digitalni aktivizam); i honduraška istraživačka novinarka Wendy Funes (novinarstvo).

“Pobjednici zaslužuju globalno priznanje za nevjerojatan posao koji su odradili, a kao i svi drugi nominirani, oni se hrabro bore protiv osobnih i političkih prepreka samo da bi se i drugi mogli slobodno izražavati“, kazala je ravnateljica Indeksa za cenzuru Jodie Ginsberg.

Izvor

Leave a Reply


9 + = 16

KULTURISTRA – Sito internet culturale della Regione Istriana


Kulturistra.hr è un progetto della Regione Istriana e dell’Associazione Metamedij avviato e finalizzato allo sviluppo della rete informatica culturale nella Regione Istriana. Il progetto mira ad offrire informazioni sulle attualità culturali e nello stesso tempo offrire l’accesso a varie basi di dati che conterranno informazioni su tutte le persone attive nella scena culturale, sulle attività culturali, sui concorsi internazionali e sui potenziali partner internazionali. Con questo progetto vogliamo migliorare la comunicazione a livello orizzontale e verticale, che significa la comunicazione tra differenti enti culturali Istriani, tra gli enti culturali e gli artisti, ed in fine tra gli enti culturali, gli artisti ed il pubblico.
Il progetto è finanziato dalla Regione Istriana.

CONTATTACI

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2018 | Impressum