Poziv plesačima za 4. Međunarodni ljetni plesni kamp u Svetvinčentu

4. Međunarodni ljetni plesni kamp održat će se u Mediteranskom plesnom centru u Svetvinčentu od 2. do 12. kolovoza te u mađarskom gradu Százhalombatta od 12. do 23. kolovoza. U programu će sudjelovati ukupno 32 mlada plesna umjetnika iz država članica međunarodne inicijative Kina + 16, a od čega je za hrvatske plesne umjetnike predviđeno šest mjesta. Rok za prijavu je 15. lipanj.

Program ovogodišnjeg kampa sastoji se od satova plesnih tehnika, improvizacija te tematskih radionica plesnih pedagoga iz Kine, Poljske, Latvije, Mađarske i Hrvatske, a rezidenti će imati priliku kroz intenzivni trotjedni rad razmjenjivati iskustva i znanja iz područja europskih i kineskih tradicionalnih, folklornih i suvremenih formi.

Umjetnici će zajedno s pedagozima i drugim sudionicima kampa istraživati i otkrivati veliki raspon plesnih žanrova i formi te lokalnu kulturu i običaje, kroz svakodnevni rad i druženje razmjenjivati iskustva, a stjecanjem novih znanja oplemenjivati vlastiti plesni vokabular.

Ljetni plesni kamp završiti će javnom izvedbom koju će umjetnici osmisliti tijekom trajanja kampa te prezentacijom stečenih plesnih vještina u sklopu festivala Summerfest Százhalombatta.

Jedan od najvažnijih ciljeva kampa za plesače jest vratiti se korijenima plesa, istražiti ih i preispitati ples i njegov značaj u današnjem vremenu. Kroz bogat i raznolik program cilj je potaknuti plesače da se inspiriraju okolinom, podijele vlastite i za njih usvoje nove načine i metode plesa i pokreta te obogate svoje znanje.

Program radionica sastoji se od klasičnih, tradicionalnih i suvremenih plesnih formi. Od međunarodnih plesnih pedagoga sudionici će pohađati radionice suvremenog plesa Olge Zitluhine, latvijske koreografkinje, plesačice i profesorice te umjetničke voditeljice Međunarodnog festivala suvremenog plesa LAIKS DEJOT u Rigi. Iz Poljske dolazi Sylwia Hefczynska – Lewandowska, akademska profesorica, koja će polaznike podučavati tehnikama suvremenog plesa i drugim formama plesnog kazališta, dok će satove kineskih klasičnih i modernih plesova držati Shi Bo, kineski koreograf i voditelj kampa, također voditelj Odsjeka kineskog klasičnog plesa pri Peking Dance Academy, zatim pedagoginja Ding Lin, profesorica na navedenoj akademiji te pedagog Tan Hao, ravnatelj Odsjeka klasičnog plesa u srednjoj školi iste akademije. Iz Hrvatske sudjeluju dvije pedagoginje: Petra Chelfi, voditeljica suvremenih plesnih tehnika te Koviljka Marečić koja će zajedno s glazbenikom Darijom Marušićem voditi radionicu folklora.

Program se sastoji i od zajedničkog obilaska lokalnih kulturnih znamenitosti, a sve u cilju proučavanja i shvaćanja narodnih običaja i folklorne baštine. Osim šest sudionika iz Hrvatske, u programu će sudjelovati i 32 studenta i mladih plesnih umjetnika iz Albanije, BIH, Bugarske, Crne Gore, Češke, Estonije, Kine, Latvije, Litve, Mađarske, Makedonije, Poljske, Rumunjske, Slovačke, Slovenije i Srbije.

Svi sudionici imaju osiguran smještaj, hranu te putne troškove na relaciji Zagreb- Svetvinčenat- Százhalombatta –Zagreb. Jednako tako organizatori Kampa plaćaju troškove organiziranih zajedničkih izleta. Kotizacija u programu se ne naplaćuje. Za sudjelovanje na Kampu mogu se prijaviti svi plesni umjetnici i studenti plesa u dobi od 18 do 35 godina koji su slobodni za sudjelovanje u Kampu tijekom cijelog njegovog trajanja (2.-23.kolovoza).

Kako bi se prijavili potrebno je poslati životopis i kvalitetnu fotografiju portreta te, ukoliko je moguće (nije obavezno) linkove na video materijale ranijih radova. Prijave se šalju na e-mail adresu petra@svetvincenatfestival.com.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 6 = 1

KULTURISTRA – Sito internet culturale della Regione Istriana


Kulturistra.hr è un progetto della Regione Istriana e dell’Associazione Metamedij avviato e finalizzato allo sviluppo della rete informatica culturale nella Regione Istriana. Il progetto mira ad offrire informazioni sulle attualità culturali e nello stesso tempo offrire l’accesso a varie basi di dati che conterranno informazioni su tutte le persone attive nella scena culturale, sulle attività culturali, sui concorsi internazionali e sui potenziali partner internazionali. Con questo progetto vogliamo migliorare la comunicazione a livello orizzontale e verticale, che significa la comunicazione tra differenti enti culturali Istriani, tra gli enti culturali e gli artisti, ed in fine tra gli enti culturali, gli artisti ed il pubblico.
Il progetto è finanziato dalla Regione Istriana.

CONTATTACI

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum