ZAPOČELE PRIJAVE ZA DJEČJE KREATIVNE RADIONICE 65.PULE

65. Pulski filmski festival poziva zainteresiranu djecu i mlade da se prijave na popularne interaktivne radionice – Pustolovni laboratorij profesora Baltazara i RED radionicu za digitalnu generaciju.

Radionica izrade animiranog filma Pustolovni laboratorij profesora Baltazara nanovo otvara svoja vrata svježoj generaciji najmlađih zaljubljenika u Sedmu umjetnost. Dobrodošli su svi mališani u dobi od 7 do 12 godina željni zanimljivih sadržaja, eksperimentiranja i uzbudljivih filmskih podviga. Uz stručno vodstvo grafičke dizajnerice i ilustratorice Petre Zlonoge i likovne umjetnice Nine Šestanović polaznici će se tijekom jednotjednog programa detaljno educirati o svim segmentima izrade animacije: od izrade i razrade priče, pisanja scenarija, kreiranja likova i njihovih osobnosti, do osnove animacije i potom produkcije i post-produkcije. Radionica će se održavati u Dječjem vrtiću Rin Tin Tin u Puli (Uspon Svetog Stjepana 1) od 11. do 19. srpnja (izuzev vikenda 14. i 15. srpnja). Kotizacija za sudjelovanje iznosi 400 kuna, a ukoliko radionicu žele pohađati dvoje djece iz iste obitelji, sljedećem je kotizacija 300 kuna.

RED radionica za digitalnu generaciju poziva u digitalni svijet svega što su dosad mogli vidjeti samo na malim i velikim ekranima, mlade zaljubljenike u kinematografiju i najsuvremeniju tehnologiju, da budu dio ove kreativne i uzbudljive radionice i ostvare vlastiti film. Radionica će se održavati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula od 12. do 19. srpnja od 9 do 14 sati a namijenjena je mladima u dobi od 12 do 16 godina. Program će se održati pod vodstvom redateljice Judite Gamulin koja će polaznicima iz prve ruke približiti i praktični i edukativni dio filmskog svijeta, te održati posebna predavanja organizirana u suradnji s vodećim filmskim profesionalcima. Kotizacija za sudjelovanje iznosi 500 kuna, a za svako sljedeće dijete iz iste obitelji 400 kuna.

Za obje radionice prijave su otvorene do 27. lipnja 2018. ili do ispunjenja kapaciteta. Zbog iznimnog interesa produžene su, do 10. lipnja, prijave za sudjelovanje u projektu Mladi filmofili koji okuplja ljubitelje filma od 18 do 29 godina, a sudjelovanjem u programu osiguran je  smještaj, prehrana, festivalski katalog te posebne akreditacije za sve projekcije i popratne programe.

Sve dodatne informacije mogu se zatražiti putem e-maila na marina@pulafilmfestival.hr.

Priredio B. V.

Leave a Reply


6 − 5 =

KULTURISTRA – Sito internet culturale della Regione Istriana


Kulturistra.hr è un progetto della Regione Istriana e dell’Associazione Metamedij avviato e finalizzato allo sviluppo della rete informatica culturale nella Regione Istriana. Il progetto mira ad offrire informazioni sulle attualità culturali e nello stesso tempo offrire l’accesso a varie basi di dati che conterranno informazioni su tutte le persone attive nella scena culturale, sulle attività culturali, sui concorsi internazionali e sui potenziali partner internazionali. Con questo progetto vogliamo migliorare la comunicazione a livello orizzontale e verticale, che significa la comunicazione tra differenti enti culturali Istriani, tra gli enti culturali e gli artisti, ed in fine tra gli enti culturali, gli artisti ed il pubblico.
Il progetto è finanziato dalla Regione Istriana.

CONTATTACI

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum