Drugi dio programa RECI(K)LJETO u Buzetu

Program Reci(k)ljeto u organizaciji POU „Augustin Vivoda“ Buzet nastavlja u ponedjeljak 20. kolovoza u 19 sati s inačicom poznate inicijative Repair caffè, prevedena kao „Popravci uz kavu“. Inicijativa je pokrenuta u Nizozemskoj još 2009. godine a rasprostranila se u brojnim europskim i svjetskim gradovima. To su postala okupljališta građana koji besplatno popravljaju najrazličitije stvari umjesto da ih bacaju, smanjujući tako otpad, ali i promovirajući kulturu dijeljenja znanja i vještina.

„Ovim putem pozivamo sve koji su voljni staviti na raspolaganje svoja znanja i vještine te sve koje imaju za obaviti neki sitan popravak, na druženje uz kavicu. Tražimo: majstorice/majstore za šivanje, popravljanje bicikla, popravljane sitnih kućanskih aparata. Molimo sve koji dolaze u ulozi majstora, da ponesu nešto alata“, napominju organizatori.

Program se nastavlja u utorak 21. kolovoza u 10 sati sa dječjom radionicom “Spletko”, na kojoj će djeca reciklirati tekstil te od njega praviti nakit. U četvrtak 23. kolovoza, u vijećnici, bit će prikazan dokumentarni film „My Stuff“ (Moje stvari) finskog redatelja Petrija Luukkainena. 28. kolovoza bit će održana posljednju radionicu za djecu, radi se o “Škatulici” u kojoj će se polaznici baviti izradom kutijica od recikliranog materijala.

Posljednji dan programa, četvrtak,30. kolovoza, posvećen je kratkometražnim dokumentarnim filmovima. U suradnji sa porečkim aMORE festivalom moru, bit će prikazan film „Straws“ (Slamčice), redateljice Linde Booker te animirani film „Wake up call“ (Poziv na buđenje) autora Stevea Cuttsa. Oba filma su prikladna za djecu i za odrasle. Dio filmskog programa održava se u suradnji s inicijativom “Pokrenimo zelene knjižnice” te u suradnji s festivalom aMORE.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 3 = 6

KULTURISTRA – Sito internet culturale della Regione Istriana


Kulturistra.hr è un progetto della Regione Istriana e dell’Associazione Metamedij avviato e finalizzato allo sviluppo della rete informatica culturale nella Regione Istriana. Il progetto mira ad offrire informazioni sulle attualità culturali e nello stesso tempo offrire l’accesso a varie basi di dati che conterranno informazioni su tutte le persone attive nella scena culturale, sulle attività culturali, sui concorsi internazionali e sui potenziali partner internazionali. Con questo progetto vogliamo migliorare la comunicazione a livello orizzontale e verticale, che significa la comunicazione tra differenti enti culturali Istriani, tra gli enti culturali e gli artisti, ed in fine tra gli enti culturali, gli artisti ed il pubblico.
Il progetto è finanziato dalla Regione Istriana.

CONTATTACI

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum