Festival Media Mediterranea 20 nastavlja s programom u Titovom parku

Nostalgija i budućnost

Jubilarni 20. Media Mediterranea festival nastavio je sa slavljeničkim programom u petak, 17. kolovoza u Titovom parku nostalgičnim pogledom na prošla izdanja i istovremenim radom na njegovoj budućnosti kroz dječje radionice.

Punih 20 godina, festival koji je započeo kao okupljanje entuzijasta elektronske glazbe, iz izdanja u izdanje pretvarao se u platformu koja je pratila, a često i nagoviještala pozitivne razvojne potencijale i akcije udruga civilnog društva specifično u polju suvremenih umjetničkih praksi, umrežavnja i njihove aktivne participacije u stvaranju kulturnih politika. Mladi ljudi čiji je primarni cilj bio kvalitetna zabava u vlastitoj organizaciji, odrasli su i obrazovali sebe i druge kroz cijeli niz edukativnih, umjetničkih i zagovaračkih aktivnosti koje su se prelile iz samog okvira festivala i dobile svoje nove pritoke u zasebnim projektima krovne udruge Metamedij.

Shvaćanje važnosti kontinuiteta produkcije i konstantnog propitkivanja učinjenog sa željom da se dogodine učini nešto više i bolje, učenje iz posljedica loših odluka i nošenje s entuzijazmom potaknutim pozitivnim rezultatima, prihvaćanje vlastitih ograničenja i njihovo premošćivanje angažmanom stručnjaka u aktualnim i važnim pitanjima s kojima se Media Mediterranea željela suočiti bili su prvenstveno na leđima predsjednika udruge Metamedij, Marina Jurcana koji je u projektnim timovima koji su dva desetljeća radila na obliku i sadržaju festivala bio i ostao jedina matematička konstanta. Na njega je stoga pala zadaća da na ovom rođendanskom okupljanju počasti prošle i sadašnje suradnike s kriškom slavljeničke torte, pokojom fotografijom iz bogate festivalske arhive i opuštenom čakulom o minulim vremenima i budućim izazovima.

U toj gotovo intimnoj atmosferi začinjenoj zvukovima Piknik soundtracka na kojem su nastupali WunschBaum Project, DJ Marino, DJ M. Funkovich  i DJ Cube odvijale us se i radionice za djecu „Doživljaj izmišljenosti“ sekcije Djeca i Arhitektura Društva arhitekata Istre, „FabLabbing – radionica 2D digitalizacije i 3D ispisa“ FabLaba te „Radionica izrade robota“ Lovra Dujnića. Znatiželjnici su mogli dobiti uvid u sve faze razvoja festivala zahvaljujući projekciji foto i vido materijala prikupljenog od 1998. do danas, a u parku su projicirani i najbolji GIF-ovi pristigli na natječaj „Digitalni otpad“. U sklopu festivala je u Muzeju suvremene umjetnosti Istre izložen rad umjetnice Ariane Trümper „Heute wird Morgen Gestern sein – Today will be tomorrow’s yesterday (Pula version)“, rezultat njene pulske Summer Sessions rezidencije, a u Galeriji SKUC je do 23. kolovoza otvorena izložba finalista nagrade za suvremenu umjetnost „Zlatna lubenica 2.0“.

Festival Media Mediterranea 20 nastavlja s programom u subotu, 18. kolovoza u Titovom parku:

19:00 – 21:00 Solidarna eko kuhinja (SEK)

19:00 – 22:00 Morski + gosti

22:00 – 01:00 Meets Foreigners Everywhere (Trip Hop – Dub Set) + VJ’s

Tekst i fotografije Boris VINCEK

Leave a Reply


+ 1 = 10

KULTURISTRA – Sito internet culturale della Regione Istriana


Kulturistra.hr è un progetto della Regione Istriana e dell’Associazione Metamedij avviato e finalizzato allo sviluppo della rete informatica culturale nella Regione Istriana. Il progetto mira ad offrire informazioni sulle attualità culturali e nello stesso tempo offrire l’accesso a varie basi di dati che conterranno informazioni su tutte le persone attive nella scena culturale, sulle attività culturali, sui concorsi internazionali e sui potenziali partner internazionali. Con questo progetto vogliamo migliorare la comunicazione a livello orizzontale e verticale, che significa la comunicazione tra differenti enti culturali Istriani, tra gli enti culturali e gli artisti, ed in fine tra gli enti culturali, gli artisti ed il pubblico.
Il progetto è finanziato dalla Regione Istriana.

CONTATTACI

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum