P.S. PULA – EUROPSKI FILMOVI NA KAŠTELU OD 4. DO 10. KOLOVOZA

Na medijskoj konferenciji održanoj u Povijesnom i pomorskom muzeju Istre predstavljen je festivalski program P.S. Pula. Ravnatelj Muzeja, Gracijano Kešac izrazio je zadovoljstvo kontinuitetom programa koji svako ljeto nadopunjuje kulturnu večernju ponudu. Povijesni i pomorski muzej Istre iz godine u godinu pokazao se traženim multifunkcionalnim prostorom u kojem se rado slušaju glazbeni koncerti, održavaju kazališne predstave i tradicionalni festivalski program, program Europolis Merdijani koji atraktivnim naslovima privlači velik broj gledatelja i pruža jedinstveno ljetno kino na otvorenom.

Voditeljica produkcije Nataša Šimunov nadovezala se na program istaknuvši da je sastavljen od najboljih europskih filmskih naslova koji su nagrađivani na najrelevantnijim filmskim festivalima i premijerno prikazani na Pulskom filmskom festivalu. Svaku su večer na rasporedu po dva naslova, od zanimljivog spektra žanrova; od kriminalističkih drama i komedija, do trilera i povijesnih drama i koji su uvelike potvrđeni od kritike i struke.

„Otvorenje 4. kolovoza u 21.30 sati pripalo filmu „Knjižara“  (r. Isabel Coixet), film koji već ima 13 osvojenih nagrada i čak 31 nominacija. Nakon njega slijedi „Sretni Lazzaro“ (r. Alice Rohrwacher) koji je ove godine u Cannesu osvojio nagradu za najbolji scenarij. I ostatak tjedna biti će iznimno dinamičan žanrovima i europskim produkcijama, te vjerujem da će vjerna publika pronaći nešto za sebe u bogatom izboru programa“, dodala je Šimunov. Svi filmovi su podnaslovljeni na hrvatskom jeziku a filmovi koji nisu na engleskom imaju i engleske podnaslove.

„Ulaznice su već u prodaji putem mrežnih stranica pulafilmfestival.hr i kinovalli.net, a iznose 15 kuna po filmu. Pri on-line kupovini plaćanje je moguće izvršiti isključivo putem kreditnih i debitnih kartica, a ispred Kaštela, od 4. do 10. kolovoza plaćanje se vrši isključivo gotovinom u kunama“ kazala je Sanela Pliško.

P.S. Pula – program

Priredio B. V.

Leave a Reply


9 − 2 =

KULTURISTRA – Sito internet culturale della Regione Istriana


Kulturistra.hr è un progetto della Regione Istriana e dell’Associazione Metamedij avviato e finalizzato allo sviluppo della rete informatica culturale nella Regione Istriana. Il progetto mira ad offrire informazioni sulle attualità culturali e nello stesso tempo offrire l’accesso a varie basi di dati che conterranno informazioni su tutte le persone attive nella scena culturale, sulle attività culturali, sui concorsi internazionali e sui potenziali partner internazionali. Con questo progetto vogliamo migliorare la comunicazione a livello orizzontale e verticale, che significa la comunicazione tra differenti enti culturali Istriani, tra gli enti culturali e gli artisti, ed in fine tra gli enti culturali, gli artisti ed il pubblico.
Il progetto è finanziato dalla Regione Istriana.

CONTATTACI

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum