Ciklus edukativnih koncerata Glazbeni poučak 2018. Istrom

Koncerti u Pazinu i Rovinju Zlatiću u čast

• Ciklus edukativnih koncerata Glazbeni poučak, posvećen je obilježavanju 25. obljetnice smrti istarskog skladatelja Slavka Zlatića. Jedan će se takav koncert održati u četvrtak 8. studenog u Dvorani Istra u Pazinu s početkom u 18 sati, a drugi u srijedu 21. studenog u Rovinju u MMC-u isto u 18 sati. Ulaz je slobodan.

„Na 25. Obljetnici njegove smrti prisjetimo se skladatelja, dirigenta, glazbenog pedagoga, melografa i glazbenog pisca,organizatora i oduševljenog djelatnika na području glazbene umjetnosti. Predstavit ćemo vam ličnost bogate prošlosti, kroz glazbu koju je napisao dotaknuvši se njegovog djelovanja i ostavštine. Slavko Zlatić jedan je od velikana  istarske pa tako i hrvatske glazbe“, navode organizatori.

Izvođači njegovih djela su: klaviristice Elda Krajcar Percan, Jadranka Celić Bernaz, Aleksandra Golojka, Chiara Jurić, sopran Mila Soldatić i zbor Roženice iz Pazina s dirigenticom Ines Kovačić Drndić. O susretu s skladateljem govoriti će skladateljica Đeni Dekleva Radaković.

Koncert je ostvaren zahvaljujući potpori Istarske Županije – Upravni odjel za kulturu i Grada Pazina. Organizatori su Udruge UOSIS i HDGU-ogranak Pula (u nastavku i nekoliko informacija o nama) u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem, Pazin.

Koncert u Rovinju ostvaren je potporom Istarske Županije – Upravni odjel za kulturu i Grada Rovinja-Rovigno u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Rovinj-Rovigno.

„Aktivno smo se potrudili da se koncert uvrsti i u školske kurikulume u obliku kulturne terenske nastave. Ciklus edukativnih koncerata namijenjen je učenicima osnovnih i srednjih škola, ali i široj publici. Slijedi dugogodišnju tradiciju rovinjskih koncerata za mlade, a cilj mu je predstaviti odabrane glazbene pojmove, instrumente, skladatelje, izvođače…prezentacije su multimedijalne i događanja interaktivna s publikom“, dodaju organizatori

Glazbeni poučak temelji se na stvaralaštvu domaćih kreativnih snaga, dosad se osim u Rovinju održavao u Pazinu, Vodnjanu i Medulinu,a od 2015. i u Puli a od 2017 i u Bujama, Umagu, Buzetu. Autorice projekta su članice Istarskog pododbora HDGU-a Aleksandra Golojka i Nataša Dragun. Umjetnička voditeljica: Aleksandra Golojka.

Priredio B. V.

Leave a Reply


2 − = 0

KULTURISTRA – Sito internet culturale della Regione Istriana


Kulturistra.hr è un progetto della Regione Istriana e dell’Associazione Metamedij avviato e finalizzato allo sviluppo della rete informatica culturale nella Regione Istriana. Il progetto mira ad offrire informazioni sulle attualità culturali e nello stesso tempo offrire l’accesso a varie basi di dati che conterranno informazioni su tutte le persone attive nella scena culturale, sulle attività culturali, sui concorsi internazionali e sui potenziali partner internazionali. Con questo progetto vogliamo migliorare la comunicazione a livello orizzontale e verticale, che significa la comunicazione tra differenti enti culturali Istriani, tra gli enti culturali e gli artisti, ed in fine tra gli enti culturali, gli artisti ed il pubblico.
Il progetto è finanziato dalla Regione Istriana.

CONTATTACI

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum