Održana radionica izrade fanzina Mini Zini 2019

U Prostoru urbane kulture u Fažani održana je edukativna radionica izrade fanzina. Dvodnevna edukativna radionica izrade fanzina održana je preko vikenda 24. i 25. studenog u Prostoru urbane kulture u Fažani. Polaznici radionice zajedničkim su kreativnim rješenjima izradili mali fanzin koji sadrži i kalendar za 2019. godinu a u konačnici je otisnuto 100 primjeraka.

Fanzin je neprofitabilna i nezavisna publikacija rađena prema d.i.y. (do it yourself – uradi sam) principu. Sudionicima radionice bili su na raspolaganju razni alati za rad i print publikacije te printevi i grafike koji nisu iskorišteni na radionici Print Zine 2018. Koja se održala u srpnju ove godine. Fanzini i izložba grafika sa te radionice bili su izloženi na skate rampi preko vikenda.

Radionicu je mentorirao i organizirao Oleg Morović a sudjelovalo je 12 polaznika koji su oblikovali po jednu stranicu zajedničkog fanzina koristeći pisaču mašinu, akrile, kistove, fotokopirali i kolažirali tekstove, fotografije i ilustracije te ga na kraju umnožili i uvezali. Jedan je primjerak pohranjen u Fanzinoteci, arhivu nezavisnih publikacija koji se vodi u Prostoru urbane kulture. Sudionici radionice dobili po nekoliko primjeraka fanzina dok se ostali mogu dobiti u Kasarni i to besplatno.

Priredio B. V.

Fotografije Kasarna

Leave a Reply


6 − 1 =

KULTURISTRA – Sito internet culturale della Regione Istriana


Kulturistra.hr è un progetto della Regione Istriana e dell’Associazione Metamedij avviato e finalizzato allo sviluppo della rete informatica culturale nella Regione Istriana. Il progetto mira ad offrire informazioni sulle attualità culturali e nello stesso tempo offrire l’accesso a varie basi di dati che conterranno informazioni su tutte le persone attive nella scena culturale, sulle attività culturali, sui concorsi internazionali e sui potenziali partner internazionali. Con questo progetto vogliamo migliorare la comunicazione a livello orizzontale e verticale, che significa la comunicazione tra differenti enti culturali Istriani, tra gli enti culturali e gli artisti, ed in fine tra gli enti culturali, gli artisti ed il pubblico.
Il progetto è finanziato dalla Regione Istriana.

CONTATTACI

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum