Radionica izrade fanzina „Mini Zini 2019“ u fažanskoj Kasarni

Prostor urbane kulture poziva sve zainteresirane na sudjelovanje u edukativnoj i kreativnoj radionici izrade fanzina koja će se održati 24. i 25. studenog 2018. u Kasarni u Fažani.

Fanzin je neprofitabilna i nezavisna publikacija rađena prema d.i.y. (do it yourself – uradi sam) principu najčešće tiskana u manjoj nakladi. „Mini Zini 2019“ je dvodnevna edukativna i kreativna radionica izrade fanzina, u ovom slučaju male publikacije koja će sadržavati i kalendar za 2019. godinu.

U izradi nove publikacije koristiti će se razni grafički elementi koji su nastali na radionici „Print zine 2018“ održane u Kasarni u srpnju ove godine. Mini fanzini biti će izrađeni u nakladi od 100 primjeraka te će se besplatno djeliti sudionicima radionice, članovima udruge te svim posjetiteljima Prostora urbane kulture u Fažani.

Svi potrebni materijali i alati za rad i print publikacije su na raspolaganju a dobrodošli su i oni zainteresirani za izradu vlastitog fanzina. Po jedan primjerak od svakog fanzina biti će pohranjen u Fanzinoteci, arhivu nezavisnih publikacija koji se vodi u Prostoru urbane kulture.

Radionica/druženje održati će se u poslijepodnevnim satima subote i nedjelje 24. i 25. studenog 2018. godine. Prijave nisu potrebne a radionica kao i korištenje prostora, alata i materijala je besplatna i otvorena za sve uzraste.

Tokom subote i nedjelje biti će izloženi izložba i fanzini nastali na radionici „Print Zine 2018“ a u nedjelju po završetku Mini Zini radionice spremamo prigodni domjenak i glazbeni program za sve sudionike i posjetitelje.

Radionica će se održavati u poslijepodnevnim satima od 17 do 20 sati a sudjelovanje je besplatno. Voditelj radionice je Oleg Morović.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 1 = 5

KULTURISTRA – Sito internet culturale della Regione Istriana


Kulturistra.hr è un progetto della Regione Istriana e dell’Associazione Metamedij avviato e finalizzato allo sviluppo della rete informatica culturale nella Regione Istriana. Il progetto mira ad offrire informazioni sulle attualità culturali e nello stesso tempo offrire l’accesso a varie basi di dati che conterranno informazioni su tutte le persone attive nella scena culturale, sulle attività culturali, sui concorsi internazionali e sui potenziali partner internazionali. Con questo progetto vogliamo migliorare la comunicazione a livello orizzontale e verticale, che significa la comunicazione tra differenti enti culturali Istriani, tra gli enti culturali e gli artisti, ed in fine tra gli enti culturali, gli artisti ed il pubblico.
Il progetto è finanziato dalla Regione Istriana.

CONTATTACI

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum