Drugi ciklus besplatnih edukacija Edusplash platforme

rok: 10.02.2018

EduSplash multimedijska platforma za edukaciju i razvoj poziva sve zainteresirane da se prijavite na još tri besplatne edukacije: edukacija o osnovama digitalne fotografije, edukacija o organizaciji i produkciji kulturnih događanja i edukacija videography. Skup predavanja drugog ciklusa edukacija održati će se u periodu od 28. veljače do 8. svibnja u večernjim terminima, dok je mjesto provedbe coworking prostor kluba Kotač te prostor Udruge Seasplash u Društvenom centru Rojc. Rok za prijavu polaznika je 10. veljače. Sve dodatne upite može se poslati na edusplash@seasplash.net ili putem Facebook i Instagram profila Edusplasha.

Edukacija o osnovama digitalne fotografije

Polaznici će prijavom na edukaciju i svojim aktivnim sudjelovanjem usvojiti osnovne pojmove iz područja digitalne fotografije. Uz nezaobilazno upoznavanje s fotoaparatom kao radnim alatom te njegovim osnovnim funkcijama, polaznici će tijekom predavanja spoznati osnove kadriranja, a usvojenu teoriju prakticirat će kroz terenske zadatke u vidu dnevnog i noćnog fotografiranja. Rezultate praktičnih zadataka zatim će se uz mentorstvo predavača obrađivati u prigodnom programu za obradu fotografija.

Edukacija o osnovama digitalne fotografije biti će realizirana pod vodstvom dugogodišnjeg fotografa Seasplash kolektiva, Daniela Kiršića, gostujućim predavačima, Markom Hajdarovićem (Indigo, arhitektonski studio) i Miroslavom Dilberovićem (Miroslav Dilberovic Photography), te foto asistentima, nekadašnjim polaznicima Edukacije osnove fotografije.

Predavanja će se održavati u razdoblju od 28. veljače do 28. ožujka 2019. godine, utorkom i četvrtkom, u večernjim terminima, od 18 do 20 sati u coworking prostoru kluba Kotač.

Edukacija o organizaciji i produkciji kulturnih događanja

Organizacijske sposobnosti među ključnim su faktorima za uspješno snalaženje u radnom okruženju. Koje je sve zahtjeve u određenom vremenu potrebno udovoljiti da bi se realizirao jedan ili više projekata, jednostavno možete saznati prijavom na ovu edukaciju. Serijom interaktivnih predavanja polaznici će se dotaći tema poput povijesti festivala, kulturnog i projektnog menadžmenta i osnovnih financijskih djelatnosti unutar organizacijskog tijela. Prijava na edukaciju idealno je rješenje za proširenje vidika, a odlična je za sve one koji žele usvojiti temeljne stavke uspješnog planiranja i upravljanja, kako projektom tako i ljudskim resursima u cjelini. Iako je ova edukacija usmjerena na kulturna događanja glazbenog tipa, dobar je uvid u rad u organizaciji i produkciji, a ukoliko se u vama skriva menadžer sigurno ćete pokupiti neki dobar trik!

Kroz cjelokupni proces pripreme, promocije, organizacije i realizacije projekata vodit će Davor Uljanić, idejni začetnik EduSplash platforme i dugogodišnji akter na polju nezavisne kulture, uz gostujuće predavače, članove Seasplash kolektiva: Vedran Meniga, Ina Kihli, Boris Bjelica, Vinka Bedeković, Maja Gujinović, Danijel Sikora, Zvonimir Ante Stamać, Alen Nužda, Matija Ljevar; te uz ostale prijatelje EduSplash platforme: Davor Mišković (Drugo More), Irena Burba i Ivan Divković (Udruga Zelena Istra), Milena Radošević (Aktivist d.o.o.), Dejan Novković (Break Even Production), Danijela Ustić (Obiteljski centar Pula), Sergej Lugović (Tehničko veleučilište u Zagrebu), Martina Malić (Savez Udruga Rojc) i Marijan Jelenić (Nola).

Predavanja će se održavati u razdoblju od 28. veljače do 18. travnja 2019. godine, utorkom i četvrtkom, u večernjim terminima, od 18 do 20 sati u klupskom prostoru kluba Kotač.

Edukacija Videography

Sigurno ste se zapitali što je to videography? Videography je moderan naziv za nekadašnju profesiju videosnimanja, a odnosi se na osobu (videographer) koja video kamerom snima filmove za različite medije, od internetskih platforma za razmjenu filmova pa sve do televizije i kina. Kroz ovu zanimljivu edukaciju polaznici će svojim aktivnim sudjelovanjem usvojiti osnove tehnike snimanja i montaže video i audio zapisa te biti pobliže upoznati s kamerom kao uređajem za snimanje filmova koju možemo pronaći u različitim oblicima i varijantama (fotoaparat, GoPro, pametni telefoni, kamkorder). Od početne ideje do finalnog proizvoda vodit će akademski snimatelj za televiziju i film, Goran Legović.

Predavanja će se održavati u razdoblju od 28. veljače do 8. svibnja 2019. godine, ponedjeljkom i srijedom, u večernjim terminima, od 18 do 20 sati u prostoru Udruge Seasplash (2. kat, sjeverno krilo DC Rojc).

Rok za prijavu polaznika je do 10. veljače 2019. godine (23:59).

Leave a Reply


6 − 6 =

KULTURISTRA – Sito internet culturale della Regione Istriana


Kulturistra.hr è un progetto della Regione Istriana e dell’Associazione Metamedij avviato e finalizzato allo sviluppo della rete informatica culturale nella Regione Istriana. Il progetto mira ad offrire informazioni sulle attualità culturali e nello stesso tempo offrire l’accesso a varie basi di dati che conterranno informazioni su tutte le persone attive nella scena culturale, sulle attività culturali, sui concorsi internazionali e sui potenziali partner internazionali. Con questo progetto vogliamo migliorare la comunicazione a livello orizzontale e verticale, che significa la comunicazione tra differenti enti culturali Istriani, tra gli enti culturali e gli artisti, ed in fine tra gli enti culturali, gli artisti ed il pubblico.
Il progetto è finanziato dalla Regione Istriana.

CONTATTACI

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum