Reprize i Dani muzičke akademije u Puli u Istarskom narodnom kazalištu

Tjedni program Istarskog narodnog kazališta Gradskog kazališta Pula počinje u utorak, 26. ožujka u 8.45 sati reprizom predstave forum-kazališta „#tonijeljubav“. Predstava će igrati i u petak 29. ožujka u 11.30 sati.

Predstava forum-kazališta „#tonijeljubav“ nastala je u suradnji Istarskog narodnog kazališta – Gradskog kazališta Pula i Sigurne kuće Istra. U njoj sudjeluju članovi Dramskog studija INK-a, koji kroz glumačku igru govore o problemima i izazovima odrastanja kada su u pitanju prve mladenačke veze. Što je ljubav, a što nije ljubav? Može li se voljeti nekoga ucjenom, manipuliranjem, kontrolom, nasiljem? U složenim međuljudskim odnosima pitamo se: Što je ono što je zdravo, a što nezdravo u odnosu? Cilj forum-kazališta jest potaknuti dijalog, razgovor, ali i pružiti mogućnost igranja u određenim scenama predstave s namjerom da gledatelj u simuliranom prostoru dramatizirane priče izrazi svoje razmišljanje i zauzme stav. Predstava forum-kazališta „#tonijeljubav“ namijenjena je srednjoškolskoj publici, ali i svima koji se žele koristiti kazalištem kao alatom u boljem razumijevanju društvenih odnosa. Do sada je predstava izvedena deset  puta, a vidjelo ju je 600 učenika pulskih srednjih škola.

Autori predstave su: Mirjana Andrić, Aleksandar Bančić, Leon Batel Stojkovski, Lucija Brkić, Donata Butković, Nikola Dubroja, Alja Erjavec, Gregor Flego, Marko Gašparović, Michelle Salome Kursar, Moris Nikolić, Marijana Peršić, David Rovis, Leonarda Sep, Iman Šehić, Nikolina Tomić, Ema Vještica, Fran Vozila i Laura Vuković.

Isti dan u podne na rasporedu je repriza obljetničke predstave „Ljetopis“ autora i redatelja Luke Mihovilovića u kojoj igraju Lara Živolić i članovi Dramskog studija INK. U srijedu 27. ožujka u 20 sati INK obilježava Svjetski dan kazališta izvedbom predstave „Mistero buffo“ Darija Foa u režiji i izvedbi Valtera Roše.

Koncerti Dana Muzičke akademije u Puli održavat će se u INK-u, a prvi na redu, koncert Muzičke akademije u Puli je u četvrtak 28. ožujka u 20 sati. U petak 29. ožujka u 12 sati na programu je „Filmska glazbena avantura: nastavni projekt studenata Odsjeka za glazbenu pedagogiju“, dok je u će u 20 sati u sklopu 25. obljetnice studija klasične harmonike nastupiti ukrajinski harmonikaš Pavlo Fenjuk. U subotu 30. ožujka u 20 sati na programu je koncert studenata i profesora Muzičke akademije Sarajevo.

Priredio B. V.

Leave a Reply


7 − 2 =

KULTURISTRA – Sito internet culturale della Regione Istriana


Kulturistra.hr è un progetto della Regione Istriana e dell’Associazione Metamedij avviato e finalizzato allo sviluppo della rete informatica culturale nella Regione Istriana. Il progetto mira ad offrire informazioni sulle attualità culturali e nello stesso tempo offrire l’accesso a varie basi di dati che conterranno informazioni su tutte le persone attive nella scena culturale, sulle attività culturali, sui concorsi internazionali e sui potenziali partner internazionali. Con questo progetto vogliamo migliorare la comunicazione a livello orizzontale e verticale, che significa la comunicazione tra differenti enti culturali Istriani, tra gli enti culturali e gli artisti, ed in fine tra gli enti culturali, gli artisti ed il pubblico.
Il progetto è finanziato dalla Regione Istriana.

CONTATTACI

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum