Grupna izložba „Entartete“ – Fažana se predstavlja u Vodicama

U subotu, 13. travnja s početkom u 18 sati u Vodicama će se održati grupna izložba na kojoj će se predstaviti fažanski akteri nezavisne scene: udruga Prostor urbane kulture, Skateboard klub August Šenoa, Umjetnička organizacija Fazan, Oleg Morović, Tibor Marko Jakulić i Nikola Racan te Zoe Miloš iz Rijeke i Udruga Mladih Bokon iz Vodica.

Dvije izložbe udruge Prostor urbane kulture, mnogima poznatije i pod imenom Kasarna Fažana, Print Zine i Mini Zini ovog se vikenda sele u Vodice. Izložbe su realizacija polaznika i voditelja istoimenih radionica izrade fanzina koje su se održavale u Fažani tijekom 2018. godine, a osim u Kasarni, izložene su i u riječkoj Galeriji SKC. U okviru grupne izložbe „Entartete“ radovi će biti predstavljeni u Vodicama u prostoru bivše papirnice “Miko”. Izložba će se održati u subotu, 13. travnja s početkom u 18 sati, a realizirana je suradnjom Udruge Mladih Bokon, udruge Prostor urbane kulture te Skateboard Kluba August Šenoa.

Osim spomenutih radova, na izložbi će se predstaviti riječki umjetnik Zoe Miloš s izložbom Jodie Foster, čiji su radovi nastali u Fažani za vrijeme boravka na umjetničkoj rezidenciji u organizaciji udruge Prostor urbane kulture.

Na izložbi također sudjeluju i Skateboard klub August Šenoa sa fotografijama nekih od autora koji su gostovali na Vladimir skate film festivalu (Peter Fettich iz Slovenije, Olman Torres iz Kostarike, Joel Peck iz Velike Britanije te Will Jivcoff iz Kanade), te Umjetnička organizacija Fazan sa svojom izložbom i fanzinom Polet 45 koja je prethodno izložena u novigradskom muzeju Lapidarium.

Oleg Morović, fažanski umjetnik i dizajner predstaviti će se na grupnoj izložbi autorskim slikarskim radom pod nazivom Crnac, a sudjeluju i Nikola Racan s ilustracijom Siva utakmica, te Tibor Marko Jakulić svojim autorskim radom Fyrsta.

Domaćini i suorganizatori izložbe, Udruga Mladih Bokon iz Vodica izložiti će fanzin Žila Glupača te radove i fanzine nastale na kreativnoj radionici pod nazivom Žile Glupače, a uz njih svoje će najnovije proizvode predstaviti lokalni skateboard brend Manual.

Za glazbenu pratnju ove bogate umjetničke ponude pobrinuti će se DJ-evi Sunn Matt i Nino Barbin. Grupna izložba “Entartete” realizirana je u organizaciji Udruge Mladih Bokon, Prostor urbane kulture i SK August Šenoa.

Priredio B. V.

Leave a Reply


3 + 9 =

KULTURISTRA – Sito internet culturale della Regione Istriana


Kulturistra.hr è un progetto della Regione Istriana e dell’Associazione Metamedij avviato e finalizzato allo sviluppo della rete informatica culturale nella Regione Istriana. Il progetto mira ad offrire informazioni sulle attualità culturali e nello stesso tempo offrire l’accesso a varie basi di dati che conterranno informazioni su tutte le persone attive nella scena culturale, sulle attività culturali, sui concorsi internazionali e sui potenziali partner internazionali. Con questo progetto vogliamo migliorare la comunicazione a livello orizzontale e verticale, che significa la comunicazione tra differenti enti culturali Istriani, tra gli enti culturali e gli artisti, ed in fine tra gli enti culturali, gli artisti ed il pubblico.
Il progetto è finanziato dalla Regione Istriana.

CONTATTACI

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum