Izložba Polaroid fotografija Vjerana Juhasa “INSTANTIABLE” u HUIU galeriji

Otvorenje izložbe Polaroid fotografija Vjerana Juhasa “Instantiable“ bit će održano u četvrtak, 16. svibnja u 20.30 sati u pulskoj HUIU galeriji.

„Iako se Polaroid fotoaparati, i oni koji koriste tu tehnologiju, nazivaju “instant fotoaparatima” u današnje vrijeme oni su daleko od toga. Taj nekadašnji trenutak se danas, u doba naprednije tehnologije, smatra vječnošću. Tih 15-ak minuta koje trebaju da se taj divni moment za pamćenje razvije i u potpunosti ukaže pred vašim očima. Upravo ta neizvjesna mala vječnost je ono što budi draž i ljubav naspram toj zapostavljenoj tehnologiji. A nakon što se taj trenutak manifestira on postaje vječan, a i jedinstven zbog svog formata koji je neponovljiv i ne umnoživ. Taj pomno odabrani kadar, promišljen i zamišljen također trajno zauzima mjesto u sjećanju jer mu se treba posvetiti i doživjeti ga. I tako nezasitno ponovo i ponovo u nedogled. Ova izložba je pokušaj da i vi probate doživjeti, makar u minutnoj mjeri, te trenutke koji su ostali zarobljeni u tim malim plastičnim okvirima. Da svojim očima upijete te svojstvene boje i motive te ih ponesete sa sobom u sjećanju, pa makar na jedan instant“, navodi autor.

Izložba ostaje otvorena do 30. svibnja.

Priredio B. V.

Leave a Reply


5 + 9 =

KULTURISTRA – Sito internet culturale della Regione Istriana


Kulturistra.hr è un progetto della Regione Istriana e dell’Associazione Metamedij avviato e finalizzato allo sviluppo della rete informatica culturale nella Regione Istriana. Il progetto mira ad offrire informazioni sulle attualità culturali e nello stesso tempo offrire l’accesso a varie basi di dati che conterranno informazioni su tutte le persone attive nella scena culturale, sulle attività culturali, sui concorsi internazionali e sui potenziali partner internazionali. Con questo progetto vogliamo migliorare la comunicazione a livello orizzontale e verticale, che significa la comunicazione tra differenti enti culturali Istriani, tra gli enti culturali e gli artisti, ed in fine tra gli enti culturali, gli artisti ed il pubblico.
Il progetto è finanziato dalla Regione Istriana.

CONTATTACI

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum