Roya Quartet na Lisianum Art Festivalu

Umjetnička večer Roya Quarteta započinje s programom u subotu, 29. lipnja s početkom u 20.30 sati u prostoru Zajednice Talijana u Šišanu. Gostovanje organizira Udruga Pank u okviru Lisianum Art Festivala koji obuhvaća tri interdisciplinarna kulturna događaja s ciljem obogaćivanja kulturnog života u općini Ližnjan i ponude kulturnog sadržaja stanovnicima općine i njihovim gostima tijekom ljeta 2019. godine. Svaki projekt ima za cilj poslati određenu poruku publici i produbiti ili stvoriti interes prema raznim vrstama glazbe.

Festival započinje nastupom međunarodno afirmiranog kvarteta saksofonistica Roya Quartet s projektom „Village Ladies“. Projekt na inovativan način spaja elemente folklora s modernom glazbom i zvukom saksofona, a nastaje suradnjom članica Roya Quarteta: Jovane Joka (baritone saksofon), Petre Horvat (sopran saksofon), Weronike Partyka (alt saksofon) i Betke Bizjak (tenor saksofon) Kotnik s kompozitorima iz zemalja podrijetla članica kvarteta (Poljska, Hrvatska i Slovenija). Glazbenice Roya kvarteta potiču iz različitih zemalja i kultura, što ih je navelo na istraživanje svojega porijekla, tradicije i narodne glazbe iz svojih krajeva.

Publika će imati prilike doživjeti kvartet saksofona, kojeg čine sopran, alt, tenor i bariton saksofon, čiji se sastav i specifičnost zvuka susreće na našim područjima. Pored saksofona, u projekt su uključeni i drugi instrumenti i tehnike: elektronika, vokali i tradicionalni narodni instrumenti, kao što su fujara i baraban bubanj. Program je također dopunjen i originalnim skladbama, koji su crpili inspiraciju i znanje iz narodne glazbe. Dodatnu dimenziju nastupu dodat će snimljene zvučne pozadine, a posjetitelje očekuje i poseban vizualni doživljaj s ližnjanskim pejzažima.

Organizator programa je Udruga Pank u suradnji s Miom Grozdanić i Mirjanom Đurđev. Organizaciju projekta podržala je Općina LIžnjan, Turistička zajednica Općine Ližnjan, Zajednica Talijana Šišan, Župa svetog Martina biskupa i Studija za grafički dizajn i izdavaštvo MEDIT. Ulaz na nastup je besplatan.

Priredio B. V.

Leave a Reply


6 − 5 =

KULTURISTRA – Sito internet culturale della Regione Istriana


Kulturistra.hr è un progetto della Regione Istriana e dell’Associazione Metamedij avviato e finalizzato allo sviluppo della rete informatica culturale nella Regione Istriana. Il progetto mira ad offrire informazioni sulle attualità culturali e nello stesso tempo offrire l’accesso a varie basi di dati che conterranno informazioni su tutte le persone attive nella scena culturale, sulle attività culturali, sui concorsi internazionali e sui potenziali partner internazionali. Con questo progetto vogliamo migliorare la comunicazione a livello orizzontale e verticale, che significa la comunicazione tra differenti enti culturali Istriani, tra gli enti culturali e gli artisti, ed in fine tra gli enti culturali, gli artisti ed il pubblico.
Il progetto è finanziato dalla Regione Istriana.

CONTATTACI

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum