18. Glazbene radionice ARENA INTERNATIONAL

18. izdanje Glazbenih radionica Arena International održat će se već tradicionalno u Puli od 31. srpnja do 6. kolovoza u organizaciji Talijanske Unije u Rijeci i Narodnog Sveučilišta u Trstu.

I ove godine gostovat će u Glazbenim radionicama prestižni muzičari iz renomiranih svjetskih teatra i glazbenih institucija kao iz milanske „Skale“,  iz ljubljanske Opere i baleta i drugi uvaženi umjetnici i pedagozi sa talijanskih Akademija iz Milana, Novare, Venecije, Udina, Trsta, njemačkih iz Passaua, slovenskih iz Ljubljane i  Maribora te hrvatski iz Zagreba, Osijeka i Pule.

Njihov boravak u Puli i Areni International dat će priliku mladim glazbenicima, koji sudjeluju u radionicama i koncertnoj publici, mjesto susreta sa eminentnim umjetnicima bogatim glazbenim iskustvom, razmjenu znanja i poznanstva, usporedbe, kao i blisku suradnju, u individualnoj nastavi, komornoj ili u orkestru i zboru.

Tema Radionica s ciljem valorizacije i promocije istarskog glazbenog stvaralaštva posvetili smo Anotoniju Smaregli „Veličanstvena glazba istarskog kompozitora“ povodom 165. godišnjice rođenja i 90. smrti. Gostujući interpreti, umjetnici i profesori te studenti koji su prihvatili našu ideju, postali su štovatelji i promotori glazbe istarskih kompozitora.

Za održavanje koncerata odabrali smo najprestižnije lokacije Grada Pule: u prekrasnoj Katedrali, 31. srpnja u 20 sati – Svečano otvorenje s baroknim ansamblom „ReSonare Consort“; 3. kolovoza u Circolu – Zajednica Talijana- za Koncert „Un palco all’Opera“ sa opernim pjevačima iz klase Maestra Alessandra Svaba u suradnji s cijelim našim teamom profesora i polaznika Radionica; na Forumu u Europskom centru za mir i razvoj UN-a 5. kolovoza u 11 sati za „Aperitiv“ koncert i za Završni Gala Koncert, 6. kolovoza, u crkvi Sv. Franje gdje će nastupiti polaznici i profesori, komorni sastavi, zborovi- među kojima sudjeluju i najmlađi iz Vrtića „Rin Tin Tin“ i orkestar Arena International, a s gostima iz Orchestervereinigung Freyung iz Njemačke pokazujući rezultat sedmodnevnog full immersiona u glazbi.

Više informacija pronađite na službenim stranicama radionica.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 4 = 1

KULTURISTRA – Sito internet culturale della Regione Istriana


Kulturistra.hr è un progetto della Regione Istriana e dell’Associazione Metamedij avviato e finalizzato allo sviluppo della rete informatica culturale nella Regione Istriana. Il progetto mira ad offrire informazioni sulle attualità culturali e nello stesso tempo offrire l’accesso a varie basi di dati che conterranno informazioni su tutte le persone attive nella scena culturale, sulle attività culturali, sui concorsi internazionali e sui potenziali partner internazionali. Con questo progetto vogliamo migliorare la comunicazione a livello orizzontale e verticale, che significa la comunicazione tra differenti enti culturali Istriani, tra gli enti culturali e gli artisti, ed in fine tra gli enti culturali, gli artisti ed il pubblico.
Il progetto è finanziato dalla Regione Istriana.

CONTATTACI

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum