U INK Počinje Pulski Forum 2019.

Radionica  Pogled na obrazovne institucije pod vodstvom Gavina Crichtona održat će se od 26. do 28. rujna u sklopu Pulskog foruma 2019., u Istarskom narodnom kazalištu – Gradskom kazalištu Pula..

Većina nastavnika odabire svoju profesiju nadajući se da će inspirirati mlade ljude da ostvare, ne samo svoje potencijale unutar škole, nego i da razviju vještine kritičkog mišljenja potrebne u daljnjem životu kako bi svijet učinili boljim mjestom. Međutim, rad u institucijama koje su često birokratske i krute može utjecati na nastavnike i njihovu karijeru. U ovoj radionici koristit ćemo se tehnikama kazališta potlačenih, uključujući i kazalište slika i dúgu želja, kako bi istražili način na koji makrokozmos institucije ulazi u mikrokozmos učionice i odnos između učenika i nastavnika.

Postavljajući pitanja o pedagogiji i ulozi obrazovanja u društvu, na radionici će se istražiti kako omogućiti da obrazovanje bude čin humanosti, a ne samo alat u službi neoliberalizma.

Gavin Crichton je umjetnički direktor udruge “Active Inquiry” u Edinburghu u Škotskoj. Ima više od četrnaest godina iskustva kao voditelj malih i velikih umjetničkih projekata u Škotskoj i diljem svijeta. Iskusni je voditelj radionica i kazališni redatelj koji se educirao sa stručnjacima unutar metode kazališta potlačenih diljem svijeta uključujući Augusta Boala i Adriana Jacksona. Gavin trenutno radi na velikom projektu koristeći se kazališnim metodama u istraživanju problema stambenoga zbrinjavanja stanovništva u Škotskoj.

Priredila P. A.

Leave a Reply


7 − 4 =

KULTURISTRA – Sito internet culturale della Regione Istriana


Kulturistra.hr è un progetto della Regione Istriana e dell’Associazione Metamedij avviato e finalizzato allo sviluppo della rete informatica culturale nella Regione Istriana. Il progetto mira ad offrire informazioni sulle attualità culturali e nello stesso tempo offrire l’accesso a varie basi di dati che conterranno informazioni su tutte le persone attive nella scena culturale, sulle attività culturali, sui concorsi internazionali e sui potenziali partner internazionali. Con questo progetto vogliamo migliorare la comunicazione a livello orizzontale e verticale, che significa la comunicazione tra differenti enti culturali Istriani, tra gli enti culturali e gli artisti, ed in fine tra gli enti culturali, gli artisti ed il pubblico.
Il progetto è finanziato dalla Regione Istriana.

CONTATTACI

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum