U Parku skulptura Dubrova završena radionica mozaika

Radionica mozaika u Dubrovi pod vodstvom Zdravka Milića, akademskog slikara i redovitog profesora na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, završila je u subotu, 14. rujna. Radionica je namijenjena studentima i mladim autorima, a na sudjelovanje su ove godine pozvane Marina Rajšić, Alison Ivašić te Mia Knežević.

Radionica  se održavala na otvorenom, u dvorištu Stancije Dubrova, mjestu gdje je prije 50-ak godina započeo Mediteranski kiparski simpozij, manifestacija koja je kreirala i prostor Parka skulptura Dubrova. Zainteresirani posjetitelji mogli su u živo promatrati tijek nastajanja mozaika.

U petak, 13. rujna radionicu su posjetili mediji i labinski gradonačelnik, Valter Glavičić te pročelnik gradskog Odjela za društvene djelatnosti, Borjan Batagelj.

“Raduje me što smo za provedbu radionice ostvarili financijsku podršku Ministarstva kulture RH koje je prepoznalo napore novog vodstva Udruge Mediteranski kiparski simpozij da Parku skulptura podari i popratne sadržaje i nakon nekoliko godina stanke nastavi sa održavanjem programa na ovoj zaista čudesnoj lokaciji. Mozaik je sastavni dio izričaja u Parku, a posebice je vidljiv kroz projekt Bijela cesta. U suradnji s članom udruge, stručnjakom za mozaik, prof. Zdravkom Milićem, osmislio se program koji doprinosi nastavku promoviranja ove specifične tehnike i na mala vrata vraća stvaranje u dvorište Stancije Dubrova.”, izjavila je  Tea Bičić, predsjednica Stručnog savjeta Udruge MKS i programska voditeljica.

Radovi nastali na radionici moći će se vidjeti i na izložbi u crkvici Sv. Stjepana koja će se upriličiti za nekoliko dana.

Priredila P. A.

Fotografije Gloria Sellan

 

 

 

Leave a Reply


2 + = 10

KULTURISTRA – Sito internet culturale della Regione Istriana


Kulturistra.hr è un progetto della Regione Istriana e dell’Associazione Metamedij avviato e finalizzato allo sviluppo della rete informatica culturale nella Regione Istriana. Il progetto mira ad offrire informazioni sulle attualità culturali e nello stesso tempo offrire l’accesso a varie basi di dati che conterranno informazioni su tutte le persone attive nella scena culturale, sulle attività culturali, sui concorsi internazionali e sui potenziali partner internazionali. Con questo progetto vogliamo migliorare la comunicazione a livello orizzontale e verticale, che significa la comunicazione tra differenti enti culturali Istriani, tra gli enti culturali e gli artisti, ed in fine tra gli enti culturali, gli artisti ed il pubblico.
Il progetto è finanziato dalla Regione Istriana.

CONTATTACI

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum