IZABRANI POPRATNI PROGRAMI OTVORENJA EPK Rijeka 2020

Od 52 pristigle prijave na Javni poziv za organizaciju popratnih programa službenog otvorenja EPK, izabrano je čak 38 programa. Svi su oni zadovoljili kriterije iz Javnog poziva i njihovim ponuditeljima će biti predloženo potpisivanje ugovora o realizaciji programa.

Prijave programa poslale su brojne udruge, tvrtke, umjetničke organizacije i ustanove što svjedoči o visokoj motiviranosti svih navedenih za uključivanje u program Europske prijestolnice kulture. Kvaliteta ponuđenih programa također je visoka i obogatit će program Otvorenja dnevnim i večernjim zbivanjima u kojima će se moći zabaviti i uživati sve generacije.

„Naime, svečani program Otvorenja EPK događa se u Riječkoj luci 1. veljače 2020. i započinje u 19.30 sati. No, kako bi se tog prvog dana mjeseca veljače već će od jutarnjih sati budila svečana i vedra atmosferu u gradu, RIJEKA 2020 objavila je Javni poziv za sve zainteresirane za uključenje i prijave prijedloga za popratne programe koji će se u centru grada odvijati uoči i nakon programa otvorenja u Luci, dakle u jutarnjim i u kasnijim večernjim satima 1. veljače. Među izabranim programima nalaze se tako nastupi zborova, plesne izvedbe i performansi, audio-vizualne instalacije, izložbe, predstave, koncerti na otvorenom i u zatvorenim prostorima u širem centru grada, te brojni drugi programi na javnim trgovima i u postojećim klubovima, kafićima i barovima. Zbog velikog odaziva i spremnosti na kreativno uključivanje u program otvorenja EPK projekta, svi koji su poslali svoje prijave zaslužuju pohvalu za angažman i motivaciju“, navode organizatori.

S obzirom na velik broj kvalitetnih prijava, povećan je ukupni iznos namijenjen financiranju ovih popratnih programa, no on je i dalje ograničen pa je za neke od programa ponuđen manji budžet od traženog. Prijavitelji će u konačnici odlučiti žele li prijavljeni program realizirati s obzirom na niži ponuđeni iznos.

Svi izabrani bit će kontaktirani e-mailom te pozvani na dostavu dodatnih materijala i informacija potrebnih za potpisivanje ugovora.

Sudeći po popisu izabranih iz Službene obavijesti o rezultatima Javnog poziva, u Rijeci se 1. veljače događa uzbudljiv dan koji zajedničkim snagama grade aktivni građani – predstavnici brojnih udruga i umjetničkih organizacija, poduzetnici, umjetnici, djeca, odrasli…

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 1 = 4

KULTURISTRA – Sito internet culturale della Regione Istriana


Kulturistra.hr è un progetto della Regione Istriana e dell’Associazione Metamedij avviato e finalizzato allo sviluppo della rete informatica culturale nella Regione Istriana. Il progetto mira ad offrire informazioni sulle attualità culturali e nello stesso tempo offrire l’accesso a varie basi di dati che conterranno informazioni su tutte le persone attive nella scena culturale, sulle attività culturali, sui concorsi internazionali e sui potenziali partner internazionali. Con questo progetto vogliamo migliorare la comunicazione a livello orizzontale e verticale, che significa la comunicazione tra differenti enti culturali Istriani, tra gli enti culturali e gli artisti, ed in fine tra gli enti culturali, gli artisti ed il pubblico.
Il progetto è finanziato dalla Regione Istriana.

CONTATTACI

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum