Predstavljanje knjige “Kako je na tvom dijelu neba?” članova kazališta Dr. Inat u galeriji Cvajner

Predstavljanje knjige “Kako je na tvom dijelu neba?” članova kazališta Dr. Inat bit će održano u srijedu, 26. veljače u 20 sati u pulskoj galeriji Cvajner. Promotori su Branko Sušac i Snježana Akrap Sušac, u programu će sudjelovati članovi kazališta Dr. Inat, a glazbeni gost je Maer.

„„Kako je na tvom dijelu neba?“ je knjiga koja objedinjuje tekstove, fotografije i crteže čiji su autori sadašnji i nekadašnji članovi Kazališta Dr. Inat te osobe uključene za njegov nastanak i djelovanje. Dakle, autori su osobe koje su u jednom razdoblju svog života prošli kroz INAT-ovu glumačku školu i sudjelovali u predstavama, ali njihovi talenti kriju se i u drugim područjima. Premda uočavamo da neki radovi imaju sličnosti, zbirku ipak nismo razvrstali po temama. Tekstovi su poredani prema kriteriju jesu li njihovi autori stariji ili mlađi članovi INAT-a. Likovni su radovi, s druge strane, ubačeni između tekstova da bi povremeno obogatili cjelinu. No, nemaju tematske veze s tim tekstovima, već je njihova estetika diktirala na kojem će se mjestu naći. Ova zbirka vrijedna je uspomena INAT-ovcima, ali i onima koji vole kazalište ili na bilo koji način promišljaju o stvarnosti želeći zadržati u njoj sve što je lijepo, a promijeniti ono manje lijepo“, navode organizatori.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 1 = 7

KULTURISTRA – Sito internet culturale della Regione Istriana


Kulturistra.hr è un progetto della Regione Istriana e dell’Associazione Metamedij avviato e finalizzato allo sviluppo della rete informatica culturale nella Regione Istriana. Il progetto mira ad offrire informazioni sulle attualità culturali e nello stesso tempo offrire l’accesso a varie basi di dati che conterranno informazioni su tutte le persone attive nella scena culturale, sulle attività culturali, sui concorsi internazionali e sui potenziali partner internazionali. Con questo progetto vogliamo migliorare la comunicazione a livello orizzontale e verticale, che significa la comunicazione tra differenti enti culturali Istriani, tra gli enti culturali e gli artisti, ed in fine tra gli enti culturali, gli artisti ed il pubblico.
Il progetto è finanziato dalla Regione Istriana.

CONTATTACI

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum