21. FESTIVAL PLESA I NEVERBALNOG KAZALIŠTA SVETVINČENAT

Plesom i zajedništvom usprkos dobu neizvjesnosti

• Ovogodišnje, 21. izdanje Festivala plesa i neverbalnog kazališta održat će se od 24. do 26. srpnja.

„Proljetni mjeseci prolazili su u strepnji i brizi hoće li se Festival uopće moći održati, a ako i hoće u kojem će to biti obliku i kako se prilagoditi novonastaloj situaciji? Kako sa znatno smanjenim financijskim sredstvima organizirati Festival bez da mu narušimo kvalitetu te ne iznevjerimo umjetnike, publiku, posjetitelje i stanovnike Savičente? Unatoč i usprkos svim izazovima ovog vremena, dvadeset i prvo izdanje Festivala u ponešto izmijenjenom izdanju održat će se i ove godine“, navode organizatori.

Festival će otvoriti predstava „Prostor za revoluciju“ BITEF plesne kompanije iz Srbije, a tijekom tri festivalska dana na poznatim lokacijama – u Kaštelu Grimani te na gradskoj Placi publika će pratiti program umjetnika iz Belgije, Španjolske, Italije, Francuske i Hrvatske.

„Po prvi puta domaćoj će se publici predstaviti katalonska koreografkinja Roser López Espinosa s predstavom „Trama“, a u sklopu selekcije Top 20 Aerowaves umjetnika u posljednje dvije sezone gledati ćemo „Harleking“ autorskog dvojca Enrica & Ginevre, „Beat – I just wish to feel you“ belgijskog Dope kolektiva te duet za muškarca i dijete „Des gestes blancs“ Sylvaina Bouilleta i Luciena Reynesa. Na festivalu će se premijerno izvesti i predstava „Legenda o panici“ pulske autorice Aleksandre Mišić, a koja nastaje u sklopu projekta Nevidljiva Savičenta – prevođenje tradicije u suvremenu kulturu“, javljaju organizatori.

Priredio B. V.

Leave a Reply


6 + 5 =

KULTURISTRA – Sito internet culturale della Regione Istriana


Kulturistra.hr è un progetto della Regione Istriana e dell’Associazione Metamedij avviato e finalizzato allo sviluppo della rete informatica culturale nella Regione Istriana. Il progetto mira ad offrire informazioni sulle attualità culturali e nello stesso tempo offrire l’accesso a varie basi di dati che conterranno informazioni su tutte le persone attive nella scena culturale, sulle attività culturali, sui concorsi internazionali e sui potenziali partner internazionali. Con questo progetto vogliamo migliorare la comunicazione a livello orizzontale e verticale, che significa la comunicazione tra differenti enti culturali Istriani, tra gli enti culturali e gli artisti, ed in fine tra gli enti culturali, gli artisti ed il pubblico.
Il progetto è finanziato dalla Regione Istriana.

CONTATTACI

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum