Circolo Classic – novi filmski program na otvorenom tijekom kolovoza

Na konferenciji za medije održanoj u utorak, 28. srpnja predstavljen je novi filmski program pod nazivom „Circolo Classic“ koji je nastao u suradnji Javne ustanove Pula Film Festival i Zajednice Talijana Pula.

Ravnateljica Javne ustanove Pula Film Festival, Gordana Restović, kazala je da će program biti porinut 2. kolovoza i održavat će se utorkom i četvrtkom tijekom čitavog mjeseca. Predsjednica Zajednice Talijana Pula, Tamara Brussich, iskazala je zadovoljstvo na dugogodišnjoj suradnji Circola i Festivala i naglasila da će ljetna terasa Circola biti odličan ambijent za prikazivanje filmskih klasika tijekom ljetnih noći kada će publika uživati u osam bezvremenskih naslova američke i talijanske kinematografije iz polovice 20. stoljeća. Dodala je da će atmosferu upotpuniti i pozicije gledanja, budući da se neće koristiti klasične stolice, već će gledatelji projekcije pratiti iz ležaljki.

Zamjenica gradonačelnika Grada Pule, Elena Puh Belci, pozdravila je novi program koji će pridodati još jednu lokaciju na bogatoj filmskoj mapi Pule i zahvalila Javnoj ustanovi Pula Film Festival što je pronašla način da se prilagodi novonastalim okolnostima i održava kontinuitet prikazivačke djelatnosti. Direktorica Turističke zajednice Grada Pule, Sanja Cinkopan Korotaj iskazala je potporu programu, koji će zasigurno obogatiti kulturnu ljetnu ponudu ne samo građanima Pule već i gostima koji će filmove moći pratiti na originalnom jeziku, odnosno uz hrvatske podnaslove.

O samom programu, izbornica Tanja Miličić istaknula je da će se na repertoaru pronaći brojne filmske zvijezde poput Audrey Hepburn, Bette Davis, Sophia Loren, Ingrid Bergman, Anita Ekberg, Marilyn Monroe, Shirley MacLaine, Gregory Peck, Marcello Mastroianni, Jack Lemmon i mnogi drugi umjetnici obožavani od publike i kritike. Cjelokupni program dostupan je na www.kinovalli.net, a ulaznice će, po cijeni od 20 kuna po filmu, biti dostupne putem on-line prodaje i, uz gotovinsko plaćanje, sat vremena prije početka projekcije u Circolu.

Vizualni identitet programa potpisuje pulski umjetnik Oleg Morović koji je bio vođen upravo filmskim stilom iz tog razdoblja, a zaključno je Restović pozvala javnost da na vrijeme osigura svoja mjesta budući da je ukupni kapacitet, uz preporučane mjere za držanje distance, 60 ležaljki. Ujedno je zamolila gledatelje da prilikom dolaska, sve do zauzimanja mjesta, nose zaštitne maske te da će se u slučaju nepovoljnog vremena, projekcije u istom terminu prikazivati u Kinu Valli.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 5 = 4

KULTURISTRA – Sito internet culturale della Regione Istriana


Kulturistra.hr è un progetto della Regione Istriana e dell’Associazione Metamedij avviato e finalizzato allo sviluppo della rete informatica culturale nella Regione Istriana. Il progetto mira ad offrire informazioni sulle attualità culturali e nello stesso tempo offrire l’accesso a varie basi di dati che conterranno informazioni su tutte le persone attive nella scena culturale, sulle attività culturali, sui concorsi internazionali e sui potenziali partner internazionali. Con questo progetto vogliamo migliorare la comunicazione a livello orizzontale e verticale, che significa la comunicazione tra differenti enti culturali Istriani, tra gli enti culturali e gli artisti, ed in fine tra gli enti culturali, gli artisti ed il pubblico.
Il progetto è finanziato dalla Regione Istriana.

CONTATTACI

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum