O FEMINIZMU NA LJETNOJ LITERARNOJ POZORNICI KLUBA-KNJIŽARE GIARDINI 2

Ciklus književnih promocija na ljetnoj literarnoj pozornici Kluba-knjižare Giardini 2 na terasi caffè-a  „Dvojka“ nastavlja se s feminističkim temama i autoricama iz nove Frakturine biblioteke.

U srijedu, 29. srpnja s početkom u 21 sat, Puležanka Jasna Jasna Žmak, autorica zbirke eseja „One stvari“, te Lana Pukanić autorica knjige „Tinejdžerke i drugi monstrumi“, razgovarat će o temama izostavljenim iz svakodnevnih razgovora koje se tiču feminizma, ženske seksualnosti, feminističke kritike kulture i svakodnevice te odnosa javne i privatne sfere pojedinca. Uvod u dinamičan, intrigantan i nadasve nesputan razgovor o nepravedno zapostavljenim temama u javnom diskursu priredit će Magdalena Vodopija.

Književna promocija nastala je povodom sudjelovanja Lane Pukanić na projektu ljetnog kina na otvorenom Kino Katarina.

Dinamičnim stilom i mnoštvom primjera Jasna Jasna Žmak u knjizi „One stvari“ progovara o ženskoj seksualnosti, tijelu, željama i društvenoj zapostavljenosti razgovora o onim stvarima. Knjiga „One stvari“ čitateljicu potiče da kroz autoričina iskustva i promišljanja razmisli o sebi, svome tijelu te o stvarima koje je navikla skrivati od svoje okoline pa čak i od sebe same.

Lana Pukanić, anglistkinja i književna komparatistkinja bila je jedna od urednica feminističkog portala MUF koji je djelovao od 2014. do 2018. godine. Od 2018. radi kao glavna urednica feminističkog portala Krilo. U zbirci eseja „Tinejdžerke i drugi monstrumi“ kroz povezivanje osobnog i političkog, publicistike i književnosti, ozbiljnog i zabavnog predstavlja nov i jedinstven glas na feminističkoj i književnoj sceni. „Tinejdžerke i drugi monstrumi“ zbir je analitičkih eseja o seksizmu u hrvatskom društvu, seksualnom radu i transfobiji s duhovitim i nadrealnim tekstovima u raznim žanrovima kao kviz, kolaž, putopis do parodijske poezije i eksperimentalne kratke priče.

Priredio B. V.

Leave a Reply


+ 1 = 3

KULTURISTRA – Sito internet culturale della Regione Istriana


Kulturistra.hr è un progetto della Regione Istriana e dell’Associazione Metamedij avviato e finalizzato allo sviluppo della rete informatica culturale nella Regione Istriana. Il progetto mira ad offrire informazioni sulle attualità culturali e nello stesso tempo offrire l’accesso a varie basi di dati che conterranno informazioni su tutte le persone attive nella scena culturale, sulle attività culturali, sui concorsi internazionali e sui potenziali partner internazionali. Con questo progetto vogliamo migliorare la comunicazione a livello orizzontale e verticale, che significa la comunicazione tra differenti enti culturali Istriani, tra gli enti culturali e gli artisti, ed in fine tra gli enti culturali, gli artisti ed il pubblico.
Il progetto è finanziato dalla Regione Istriana.

CONTATTACI

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum