Klub & knjižara Giardini 2: BORNA VUJČIĆ na terasi caffea „Dvojka“

Ciklus književnih događaja na ljetnoj literarnoj pozornici Kluba-knjižare Giardini 2 na terasi caffèa „Dvojka“ nastavlja s promocijom koja slavi 20 godina kreativnosti, upornosti i izdržljivosti jednog od najosebujnijih festivala u regiji – Kazališta Ulysses. Nakon premijere na Brijunima, u srijedu, 12. kolovoza u 21 sat pulskoj publici predstavit će se knjiga „Od prvog čina: 20 godina kazališta Ulysses“ mladog dramaturga i pisca Borne Vujčića. Razgovor s Bornom Vujčićem o knjizi „Od prvog čina – 20 godina kazališta Ulysses“ vodit će Magdalena Vodopija. Na promociji se očekuju posebni gosti.

Kada su 2001. godine Rade Šerbedžija i Borislav Vujčić osnovali Kazalište Ulysses, Borna Vujčić imao je sedam godina i toga je ljeta sa svojim roditeljima došao na otok. Dvadeset godina kasnije, taj ondašnji dječak, a današnji pisac napisao je svoju priču o Kazalištu Ulysses. Priču o predstavama koje je publika gledala i od dramama iza kulisa, o stvaranju u zahtjevnim otočnim uvjetima i predrasudama koje prati Ulysses, urnebesnim anegdotama, o ljubavima, rastancima, ponovnim susretima, prijateljstvima, pijanstvima, suzama i radostima jednog kazališta i njegovoj dvadesetogodišnjoj plovidbi.

Borna Vujčić autor je proznih, dramskih i scenarističkih radova što uključuje i dramu „Pečat“ izvedenu u produkciji kazališta Ulysses. Također je napisao roman „Nužno zlo“ o gimnazijskom mikrosvijetu i njegovim protagonistima koji je predstavljao na 21. Sajmu knjige u Istri. Na Međunarodnom sajmu knjiga u Frankfurtu 2016. godine predstavljen je kao mlada nada hrvatske književnosti zajedno s Ružicom Aščić, Katjom Grcić, Ivom Tkalec, Zoranom Antičević, Ivanom Jozić i Valentom Pavlić.

Priredio B. V.

Leave a Reply


+ 5 = 7

KULTURISTRA – Sito internet culturale della Regione Istriana


Kulturistra.hr è un progetto della Regione Istriana e dell’Associazione Metamedij avviato e finalizzato allo sviluppo della rete informatica culturale nella Regione Istriana. Il progetto mira ad offrire informazioni sulle attualità culturali e nello stesso tempo offrire l’accesso a varie basi di dati che conterranno informazioni su tutte le persone attive nella scena culturale, sulle attività culturali, sui concorsi internazionali e sui potenziali partner internazionali. Con questo progetto vogliamo migliorare la comunicazione a livello orizzontale e verticale, che significa la comunicazione tra differenti enti culturali Istriani, tra gli enti culturali e gli artisti, ed in fine tra gli enti culturali, gli artisti ed il pubblico.
Il progetto è finanziato dalla Regione Istriana.

CONTATTACI

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum