Klub-knjižara Giardini 2: Predstavljanje knjige LEA RAFOLTA „VIRUS IN FABULA“ na terasi Dvojke

Program Kluba-knjižare Giardini 2 nastavlja se u ponedjeljak, 24. kolovoza u 21 sat na terasi caffe bara „Dvojka“ gdje će svestrani znanstvenik i autor Leo Rafolt govoriti o svojoj novoj knjizi „Virus in fabula“.

U toj knjizi Leo Rafolt iz različitih rakursa promatra situaciju nastalu oko koronavirusa. Maša Kolanović u osvrtu na knjigu napisala je: „Iako se trendovi mijenjaju, donekle je rijedak slučaj da se znanstvenici društveno-humanističkih usmjerenja hvataju u koštac s vrućom stvarnošću i to na način da paralelno s pojavom nekog fenomena nikne cijela monografija o tom fenomenu“.

Leo Rafolt je teatrolog i teoretičar što svakako mnogo govori o njegovim širokim interesima. Za svoja postignuća nagrađen je 2008. Državnom nagradom za znanost, 2009. Godišnjom nagradom Filozofskog fakulteta u Zagrebu i Nagradom „Judita“. Usavršavao se na brojnim europskim i azijskim sveučilištima, a od 2017. voditelj je Centra za interdisciplinarna istraživanja u umjetnosti i znanosti te suradnik Znanstveno-istraživačkog centra za postjugoslavenske prostore na sveučilištu u Varšavi. Autor je sedam znanstvenih knjiga, priređivač jedne antologije, dvije autorske knjige, dva zbornika i jednog dvotomnog leksikona. Područje njegova interesa su izvedbeni studij, transkulturalizam, somatski studiji, nove dramaturgije, neuroznanost i izvedba.

Promociju će voditi Nevena Trgovčić. Knjigu „Virus in fabula“ izdao je nakladnik MeandarMedia.

Priredio B. V.

Leave a Reply


7 + = 9

KULTURISTRA – Sito internet culturale della Regione Istriana


Kulturistra.hr è un progetto della Regione Istriana e dell’Associazione Metamedij avviato e finalizzato allo sviluppo della rete informatica culturale nella Regione Istriana. Il progetto mira ad offrire informazioni sulle attualità culturali e nello stesso tempo offrire l’accesso a varie basi di dati che conterranno informazioni su tutte le persone attive nella scena culturale, sulle attività culturali, sui concorsi internazionali e sui potenziali partner internazionali. Con questo progetto vogliamo migliorare la comunicazione a livello orizzontale e verticale, che significa la comunicazione tra differenti enti culturali Istriani, tra gli enti culturali e gli artisti, ed in fine tra gli enti culturali, gli artisti ed il pubblico.
Il progetto è finanziato dalla Regione Istriana.

CONTATTACI

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum