Izložba „U pokretu – o putujućim trgovcima kroz, i u Istri“ u Etnografskom muzeju Istre

Izložba „U pokretu – o putujućim trgovcima kroz, i u Istri“ bit će otvorena u utorak, 15. rujna u podne u Etnografskom muzeju Istre u pazinskom Kaštelu.

„Ova izložba ukazuje na pojave i segmente iz svijeta trgovine u pokretu koja se odvijala na području Istre i bliže okolice u okviru 20. stoljeća s naglaskom na ruralne sredine. Nekadašnja trgovina u najvećoj mjeri odvijala se – u pokretu. Trgovci i obrtnici koji su nudili robu i svoje proizvode morali su biti znatno pokretljiviji ne bi li našli put do kupaca. Time su trgovanje održavali živim, a istovremeno olakšavali život ljudima u malim sredinama gdje nije bilo trgovina ili su prometno bile loše povezane“, piše u opisu izložbe.

Otvorenje izložbe autorica Mirjane Margetić i Nikoline Rusac biti će na otvorenom u dvorištu, nakon čega slijedi razgledavanje izložbe.

Izložba je uvod u manifestaciju „Dani rukotvorina“ koja se ove godina odvija u reduciranom obliku. Kreativne radionice „Iz muzeja s ljubavlju“ održat će se 17. i 18. rujna u 17 sati i 19. rujna u 10 sati. Posjetitelji će imati priliku tehnikom dekupaža ukrasiti kutije s porukama kakve su se nekada poklanjale simpatijama, majkama, prijateljima po uzoru na originalni muzejski predmet.

Zbog pridržavanja epidemioloških mjera na radionici može sudjelovati najviše osmero polaznika, stoga se mole svi zainteresirani da svoj dolazak najave na e-mail adresu: mirjana@emi.hr ili na telefonski broj 0917915230 (Emina Paćalat). Sudjelovanje je besplatno, a sav materijal osigurat će Etnografski muzej Istre.

Sukladno epidemiološkim mjerama u prostorijama muzeja posjetitelji su obavezni nositi maske za lice.

Priredio B. V.

Leave a Reply


7 − 3 =

KULTURISTRA – Sito internet culturale della Regione Istriana


Kulturistra.hr è un progetto della Regione Istriana e dell’Associazione Metamedij avviato e finalizzato allo sviluppo della rete informatica culturale nella Regione Istriana. Il progetto mira ad offrire informazioni sulle attualità culturali e nello stesso tempo offrire l’accesso a varie basi di dati che conterranno informazioni su tutte le persone attive nella scena culturale, sulle attività culturali, sui concorsi internazionali e sui potenziali partner internazionali. Con questo progetto vogliamo migliorare la comunicazione a livello orizzontale e verticale, che significa la comunicazione tra differenti enti culturali Istriani, tra gli enti culturali e gli artisti, ed in fine tra gli enti culturali, gli artisti ed il pubblico.
Il progetto è finanziato dalla Regione Istriana.

CONTATTACI

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum